Logo

Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε πολύτεκνη καθαρίστρια για πλαστογραφία [φωτο]



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων την καταδίκασε για την πράξη της, αλλά την άφησε ελεύθερη. Ο λόγος για πολύτεκνη καθαρίστρια, η οποία είχε πλαστογραφήσει στο απολυτήριο Δημοτικού την ημερομηνία αποφοίτησής της.

Η μητέρα 13 παιδιών που εργάζεται ως καθαρίστρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, προκειμένου να εργαστεί για να ζήσει την οικογένειά της είχε διορθώσει το χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό για να φαίνεται ότι το τελείωσε το 1980 και όχι τον 1981, όπως ήταν η αλήθεια.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο την είχε καταδικάσει ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών. Η γυναίκα δεν παρέστη στην δίκη της σε πρώτο βαθμό όχι από στρεψοδικία, αλλά γιατί είχε ζητήσει αναβολή, καθώς πάσχει από την καρδιά της και έχει τοποθετήσει απινιδωτή.  Παρά το γεγονός ότι είχε προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση, το αίτημά της για αναβολή απορρίφθηκε το δικαστήριο προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης, επιβάλλοντας την προαναφερόμενη ποινή. 

Η καθαρίστρια άσκησε έφεση κατά της απόφασης και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Ιωαννίνων, το οποίο την Τρίτη μείωσε την ποινή της καταδικάζοντάς την σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή. 

Θα πρέπει ννα σημειωθεί, ότι η κατ' έφεση εκδίκαση της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 5 Μαρτίου, αλλά μετά από νέα αναβολή η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά