Logo

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακό φινάλε στη δίκη για τον θάνατο 42χρονου στο Καβαλάρι



 
 

Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 37χρονο για τον  θάνατο 42χρονου, τον Ιούλιο του 2013 στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία αποφάσισε, με οριακή πλειψηφία 4-3, τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια συγγενείς δράστη και θύματος και χρειάστηκε η επέμβαση διμοιρίας των μέτρων τάξης, για να χωρίσει τις δύο πλευρές και να κατευνάσει τα πνεύματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα που είχε λάβει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση πριν από τέσσερα χρόνια, σε πρώτο βαθμό.

Κατά εκείνης της απόφασης όμως, είχε ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας ζητώντας βαρύτερη καταδίκη, με συνέπεια η διαδικασία να επαναληφθεί, αυτή τη φορά ενώπιον του Εφετείου.

Αντιδρώντας στην εκ νέου μετατροπή της κατηγορίας, συγγενείς και φίλοι του θύματος επιχείρησαν να κινηθούν προς την πλευρά του κατηγορουμένου. Οι συγγενείς του τελευταίου αντέδρασαν και στην αίθουσα του υπογείου του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης απειλήθηκε σύρραξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καταδικασθείς χρειάστηκε να φυγαδευτεί από τους αστυνομικούς, προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο 42χρονος, έχασε τη ζωή του ύστερα από συμπλοκή με τον τριανταεπτάχρονο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κατηγορούμενος μετέβη στη βιοτεχνία επίπλων που διατηρούσε τότε, κοντά στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ύστερα από ειδοποίηση του αδελφού του ότι χτύπησε ο συναγερμός.

Φτάνοντας στο σημείο, διαπίστωσε ότι δεν συνέβη κάποια διάρρηξη ή κλοπή, παρατήρησε όμως ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο σε παρακείμενο χωράφι, όπου βρισκόταν το θύμα με μια φίλη του.

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο καβγάς μεταφέρθηκε στην αυλή της βιοτεχνίας, σημείο όπου λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε το θύμα, πεσμένο στο έδαφος, πίσω από την κεντρική καγκελόπορτα της επιχείρησης, φέροντας βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι, που αποδείχθηκαν μοιραίες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά