Logo

Καταδικάστηκαν για την αιματηρή επίθεση στον Πάνο Καλλίτση



 
 

Ενόχους έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας και τους τρεις κατηγορουμένους για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του, τον Ιανουάριο του 2016 στο σπίτι τους στον Λυκαβηττό.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 41 ετών τον κατηγορούμενο που πυροβόλησε τον Πάνο Καλλίτση τρεις φορές στο στήθος και στα πόδια και τη σύζυγό του, χωρίς να συγχωνεύσει την ποινή του. Και αυτό γιατί, όπως είπαν οι εφέτες, ο κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές.

Ωστόσο, η ποινή που θα εκτίσει ο κατηγορούμενος θα είναι τα 25 χρόνια. Ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος για δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία.

Απών από τη διαδικασία ήταν και σήμερα ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10χρόνων, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε το σχέδιο της ληστείας.

Για την υπόθεση καταδικάστηκε και ο αλλοδαπός κατηγορούμενος σε ποινή κάθειρξης 14 χρόνων για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Πάνος Καλλίτσης δήλωσε ότι αισθάνεται ηθικά δικαιωμένος.

«Από την αγόρευση του εισαγγελέα ένιωσα ότι έκλεισε αυτός ο κύκλος, Τρία χρόνια προσπαθώ να προσαρμοστώ στην καινούρια πραγματικότητα, έχω πληγωθεί, έχουν γίνει πολλά. Ευτυχώς το μυαλό μου είναι καλά. Για μένα το θαύμα της ζωής είναι τόσο μεγάλο που δε μου επιτρέπει να έχω φοβίες, μνησικακίες, εμπάθειες με κανέναν. Δεν προσδοκώ την καταστροφή του. Εγώ θέλω με κάποιον τρόπο να λυτρωθούν».

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασία, ο Πάνος Καλλίτσης που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, κοιτούσε συνεχώς στα μάτια τους κατηγορουμένους. Λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Δεν έχω φοβίες, θέλω να το ξορκίσω αυτό το κακό, κατάλαβα ότι είναι άνθρωποι, επέλεξαν να κάνουν αυτό που έκαναν. Τους έβλεπα γιατί μέσα μου έκλεινα, επούλωνα όλα αυτά τα οποία μπορεί να είχα κρυμμένα μέσα μου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2019 από directNEWS.gr πηγή: naftemporiki.gr


Τελευταία Δικαστικά