Logo

Τι κατέθεσαν στο δικαστήριο οι γυναίκες-θύματα του «δράκου» του Αμαρουσίου 
 

Στις 23 Απριλίου 2019 αναμένεται να εκδωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του επονομαζόμενου «δράκου του Αμαρουσίου».

Η δίκη με κατηγορούμενο τον 32χρονο, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για έξι επιθέσεις σε κάθειρξη 16 ετών και 2 μηνών χωρίς αναστολή, ξεκίνησε την Παρασκευή με τις καταθέσεις των γυναικών θυμάτων. 

Οι  γυναίκες, που δέχθηκαν επίθεση με σεξουαλικό κίνητρο, διηγήθηκαν με δάκρυα στα μάτια τις δραματικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια του 32χρονου κατηγορουμένου.  Όπως είπαν μέχρι σήμερα δεν μπορούν να ξεπεράσουν όσα έζησαν/ 

Η μία εξ αυτών, κλαίγοντας, είπε: «πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη. Σαν να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα ‘βοήθεια,βοήθεια’ δεν με άκουγε κανείς. Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω ‘βοήθεια’.Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι».

Άλλη γυναίκα περιέγραψε: «μου είχε βάλει ταινία στο στόμα. Με έριξε κάτω. Φώναζα «βοήθεια, βοήθεια». Είπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου. Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα». 

Η τρίτη γυναίκα ανέφερε ότι κατέβαινε τη διάβαση από το Χαλάνδρι όταν αντιλήφθηκε έναν άνδρα και δεν έδωσε σημασία. «Γυρίζω βλέπω να μου γελάει. Μου τραβάει την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω… Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω προσπαθούσε να μου πιάσει το αιδοίο.Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω από τις μασχάλες του.Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα».

Το τέταρτο θύμα είπε ότι ο 32χρονος της επιτέθηκε προσπαθώντας να της τραβήξει το παντελόνι. «Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος».

Στη δίκη προκλήθηκε ένταση,  όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε σεξουαλική διάθεση απέναντι στα θύματα, με τον έναν εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και σύζυγο μίας εκ των γυναικών να σηκώνεται και να φωνάζει προς τον μάρτυρα «τι λέτε; Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου!».  

Κατά την απολογία του ο 32χρονος επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και πρωτοδίκως, υποστηρίζοντας πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στις γυναίκες και πως στο πρόσωπο τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του.

«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα.Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν γιατί αργότερα μπορεί να άκουγα φωνές ‘σκότωσε την’», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι πληγώθηκε βαθιά από την τραυματική σχέση που διατηρούσε με την τραυματική ερωτική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη, την Τζωρτζέτα.

«Άκουγα φωνές.Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέμματα που λέει» ανέφερε, προσθέτοντας πως στο πρόσωπο κάθε κοπέλας έβλεπε την Τζωρτζέτα.

«Στην τελευταία κοπέλα που της έβαλα την ταινία στο στόμα άκουγα την φωνή να μου λέει ‘μην ακούς τα ψέματά της’ και αυτόματα έβγαλα την ταινία και της έκλεισα το στόμα. Αλλά δεν την άφησα να πνιγεί.Δεν καταλάβαινα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος. Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Δεν έφευγα γιατί φώναζαν αλλά επειδή είχα κατευνάσει τις φωνές», ισχυρίστηκε, παράλληλα, ο κατηγορούμενος

Ο εισαγγελέας της έδρας τελικά πρότεινε την ενοχή του 32χρονου, όπως και πρωτοδίκως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά