Logo

Υπόθεση Άννυ: Ισόβια ξανά στον πατέρα της 5χρονης - Αθώα η μητέρα



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και 2 έτη φυλάκισης τον Στανισλάβ (Σάββα) Μπακατσίεφ, για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της κόρης του Άννυ 5 ετών μέσα στο διαμέρισμα στο οποίο έμεναν, στη Μιχαήλ Βόδα, το Πάσχα του 2015.

Η τελεσίδικη ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα ελληνικά ποινικά χρονικά ήταν ομόφωνη.

Ο καταδικασθείς,  που στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό αρνήθηκε τη δολοφονία της κόρης του, αποδεχόμενος ότι κατακρεούργησε το παιδί του και πέταξε στα σκουπίδια τα κομμάτια του πτώματος για να εξαφανίσει τα ίχνη του, στο άκουσμα της απόφασης είπε απευθυνόμενος στους δικαστές:  «Να ρωτήσω από πού προκύπτει ότι σκότωσα το παιδί μου. Ποιο ήταν το κίνητρο. Για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο πρέπει να έχεις κίνητρο».

«Στο σκεπτικό της απόφασης θα αναφέρονται όλα» απάντησε στον καταδικασθέντα  ο εισαγγελέας.

Το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού «έσπασε» την ισόβια κάθειρξη που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον συγκατηγορούμενο και φίλο του Στανισλάβ Μπακατσίεφ, Νικολάι Άχμεντοφ, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι με την μαρτυρία του  «βοήθησε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση» .

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού στον Νικολάι Άχμεντοφ και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 9 ετών. 

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί αθώος ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό του ο νεαρός έχει εκτίσει μέρος της  ποινής του και σύντομα θα αποφυλακιστεί,

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κήρυξε αθώα την μητέρα της μιρκής Άννυ,  Ντιμιτρίνα Μπορίσοβαη οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η απαλλακτική απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία, καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου  είχε την άποψη ότι η μητέρα θα έπρεπε να κριθεί ένοχη.

Μόλις άκουσε ότι κρίθηκε αθώα ξέσπασε σε λυγμούς και μόνο μετά την παρότρυνση της προέδρου, εγκατέλειψε το εδώλιο του κατηγορουμένου, πέφτοντας στην αγκαλιά μιας φίλης της πριν αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά