Logo

«Μαφία φυλακών»: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος



 
 

Χειροπέδες πέρασαν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ο εφέτης ειδικός ανακριτής, Ευτύχης Νικόπουλος, ο οποίος διερευνά την υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών».

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Νικόπουλος έχει εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψη και του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου..

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή και ότι μετά  όσα κατέθεσε, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση για σύλληψή του, αφού κρίθηκε ως ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Οι δύο δικηγόροι κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική όργάνωση και απόπειρα εκβίασης.

Σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν δοθεί, οι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος φέρεται να ζήτησαν χρήματα από τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, προκειμένου ο πελάτης τους και δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος (έχει ήδη προφυλακιστεί) να μη παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας που έγινε σε βάρος του το Νοέμβριο του 2014 και ως φυσικός αυτουργός κατηγορείται ο Αρ Φλώρος.

Σημειώνεται, ότι με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των  κ.κ. Λυκουρέζου - κρατείται στη ΓΑΔΑ και την Παρασκευή θα προσαχθεί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή -  και Παναγόπουλου,  ανέρχεται στους τρεις ο αριθμός των δικηγόρων που κατηγορούνται για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών». 

Υπενθυμίζεται, ότι πρώτος συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, ο δικηγόρος  Γιώργος Αντωνόπουλος .

Οι διάλογοι που εμπλέκουν τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Ο κοριός των διωκτικών αρχών έχει καταγράψει τηλεφωνικές συνμομιλίες ανάμεσα στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, Κλοντιάν Λεκοτσάι,  και τον Γ. Αντωνόπουλο, καθώς και έναν δημοσιογράφο, κατά τις οποίες  γίνεται αναφορά σε εμπλοκή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου σε εκβιασμό σε βάρος του Άρη Φλώρου. 

- Συνομιλία της 28-1-2019 μεταξύ Γ. Αντωνόπουλου και Κλοντιάν Λεκοτσάι (Claudian Lekocaj), οι οποίοι αναφέρονται στον θάνατο του Tusha Συγκεκριμένα, ο Λεκοτσάι υποστηρίζει ότι ο θάνατος οφείλεται σε δηλητηρίαση και όχι σε χρήση ναρκωτικών και προτίθεται να προσδώσει δημοσιότητα σε αυτό.

(όπου Α LEKOCAJ και όπου Β Αντωνόπουλος)

Α: Επειδή εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο Κοίτα να μπορούμε να βρoύμε τέτοιο κανένα φράγκο για να το στείλουμε το πτώμα κάτω.

Β: θα κοιτάξω αυτό τώρα θα κοιτάξουμε

Α: Και εγώ θα πάρω… μίλα και με τον ΛΥΚΟΡΕΖΟ

Β: Ναι

Α: Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει γιατί δυο εξακόσια κάνει τέτοιο να φύγει κάτω Αλβανία πρώτον και δεύτερον εγώ θα πάρω έναν δημοσιογράφο που τον ξέρεις εσύ έχω μιλήσει στο Τατιάνα Σταφανίδου μαζί του

Β: Ναι

Α: Και θα του πω ζητάω αυτή την χάρη να μου κάνετε .έχω μιλήσει και με εσένα γατί αυτό είναι δολοφονία δεν είναι αυτό που λέτε εσείς πέθανε από την πρέζα .Κατάλαβες; τι θα κάνουμε ;

Β: Ωραία πες του το πες του το πες του το.

Α:Πες του και το κ Αλέξανδρο

Β: Εντάξει

Α: Πες ότι είναι δυο οκτακόσια να φύγει το τέτοιο

Β: Θα του το πω θα του το πω

Α: Η κάσα και να το πάμε κάτω. Να μας βοηθήσει με κανένα φράγκο .Και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο να φύγει και αυτός. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην τέτοια …ξέρεις εσυ.

Β: Θα δούμε θα τα πω αλλά δεν σου υπόσχομαι γι αυτούς.

Α: Με καταλαβαίνεις τι σου λέω γιατί ήταν φίλος μας και ο Μπάκος και ο άλλος.Κατάλαβες;

Β: Λοιπόν θα μιλήσουμε αύριο

-Συνομιλία της 28-1-2019 μεταξύ Αντωνόπουλου - Λεκοτσάι

(Όπου Α ο LEKOCAJ και Β ο Αντωνόπουλος)

Α: Εγώ είμαι.Τι κάνεις εσύ;

Β: Είμαστε στο Δικαστήριο με τον Φλώρο.

Α: Α, με τον πούστη.

Β: Ναι, γιατί είναι η Ενέργκα

Α: Α, είναι η Ενέργκα. Θα το βγάλεις το χαρτί ή δεν θα το βγάλεις;

Β: Όχι δεν θα βγάλω τίποτα σήμερα...

Β: Μπράβο, άκουσε με λίγο. Να το αφήσεις έκπληξη για την ημέρα του δύο εκατομμύρια και του πέντε εκατομμύρια...

-Συνομιλία της 6-2-2019 μεταξύ Λεκοτσάι και δημοσιογράφου κατά την οποία γίνεται αναφορά σε ένα Cd το οποίο υπάρχει σε δικογραφία και δεν απομαγνητοφωνηθεί ολόκληρο 

(Όπου Α ο δημοσιογράφος και Β ο LEKOCAJ)

Β: Ναι όμως αυτοί μπορούν να πούμε εμείς θέλουμε για την υπόθεση δεν μπορουμε να ακουμε 68 giga που μιλάνε ο κόσμος ότι θέλουνε.

Α: Δεν έχει σημασία θα του πεις ποιά θέλεις ακριβώς, του πει ο δικηγόρος από εκεί μέχρι εκεί. όχι,όλα,θα του πει θέλω από εκεί ως εκεί να το εξετάσετε από το τάδε λεπτό ...

Β: Ναι υπάρχει εκεί μέσα, υπάρχει ότι ο Αλέξαντρος ο πως τον λένε ο Λυκουρέζος. Ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο υποτίθεται δύο εκατομμύρια εγώ ζητώ πέντε εκατομμύρια, ε κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο

Α: Α, είναι αλήθεια αυτά.

Β: Είναι αλήθεια;

Α: Ναι υπάρχει σε κατάθεση. Από το δικηγόρο Αναγνωστόπουλο, του Φλώρου.

Β: Μπράβο εκεί είναι το ωραίο.

Α: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή,κατάλαβες; Γινόταν παζάρια.

Β: Έγιναν τα παζάρια, είναι μάρτυρας εγώ γι αυτό. Ο Μπάκος (σ.σ. ο συνεργός που δολοφόνησαν στη φυλακή) ξέρεις τι έκανε;Πήρε πενήντα χιλιάρικα για να μην μιλήσει. Όμως τώρα βγαίνουν αυτά και ξέρεις και το άλλο; Μουφεραν ένα χαρτί εδ΄β εμένα στον Κορυδαλλό να το υπογράψω για τριάντα χιλιάρικα. Μου είπαν να σου δώσουν τριάντα χιλιάρικα να υπογράψεις ένα χαρτί, ότι με έβαλε εμένα ο κύριος Αντωνόπουλος να πω αυτά τα παζάρια τα είχε κάνει ο....

Α: Ο Λυκουρέζος.

Β: Ο Λυκουρέζος με τον Αντωνόπουλο επειδή δεν ...(ακατάληπτο) αυτό το χαρτί το έχω εδώ. ...  

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά