Logo

«Μαφία φυλακών»: Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Πήρε προθεσμία για την Μ. Δευτέρα [βίντεο]



 
 

Γύρω στις 13:00 της Παρασκευής ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με τη συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προσήχθη ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο γνωστός ποινικολόγος, που συνελήφθη την Πέμπτη σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος του ανακριτή, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης, αδικήματα σχετικά με την υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών».

Τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο περίμεναν έξω από το γραφείο του ανακριτή στο  Εφετείο της Αθήνας  συνάδελφοι και συνεργάτες του, η ηθοποιός, Νατάσα Καλογρίδη καθώς και η κόρη του Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου, η οποία μόλις αντίκρισε τον πατέρα της τον αγκάλιασε. 

Λίγα λεπτά αργότερα προσήχθη στο γραφείο του κ. Νικόπουλου και ο δεύτερος δικηγόρος, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τον κ. Λυκουρέζο και συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος του ανακριτή. 

Τελικώς, ο κ. Λυκουρέζος και ο κ. Παναγόπουλος ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον εφέτη ειδικό ανακριτή προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και αναμένεται να απολογηθούν την Μεγάλη Δευτέρα. Μέχρι τότε οι δύο δικηγόροι θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρ. Κονταξής .δήλωσε: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια». 

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης συνεργάτης του Αλ. Λυκουρέζου σε δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων:  «Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για παντα τον τρόπο που θα κάνουμε την δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό δίκαιο. Γνωρίζετε πόσο εμβληματική  προσωπικότητα είναι ο κ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου να ασχοληθούμε με το ποινικό δίκαιο. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά στον κ. Αντωνόπουλο. Ο Λυκουρέζος ήταν πάντα στη διάθεση των Αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη. Έχουμε εμπιστοσυνη στη Δικαιοσυνη».

Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ βρισκόταν στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου αναφώνησε: «Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν...».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά