Logo

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος



 
 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον εφέτη ειδικό ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλο, οι δικηγόρο, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με την εμπλοκή τους στη λεγόμενη  «μαφία των φυλακών».

Συγκεκριμένα, στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του. Στον Θ. Παναγόπουλο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Στο Εφετείο της Αθήνας έξω από το γραφείο του ανακριτή βρίσκονταν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες των δύο δικηγόρων που περίμεναν την απόφαση ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα.

Μόλις έγινε γνωστό ότι οι δύο κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους, η κόρη του Αλ. Λυκουρέζου, Μαρία Ελένη ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη άρχισε να χειροκροτά!

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρ. Κονταξής σχολίασε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

Η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ήταν μαραθώνια, καθώς πέρασε το κατώφλι του κ. Νικόπουλου στις 12:00 το μεσημέρι και εξήλθε του ανακριτικού γραφείο στις 18:00.

«Αναγορεύεται σε αξιόπιστο μάρτυρα ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια, μία για την Energa και μία για την απόπειρα του Γ. Αντωνόπουλου. Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για τις καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου (του Μιχ. Ζαφειρόπουλου) και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου( του Γ.Αντωνόπουλου)». 

Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημά του προς τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο. 

Ο γνωστός ποινικολόγος, όπως και ο συνάδελφος και συγκατηγορούμενός του, Θεόδωρος Παναγόπουλος, αποδίδει την εμπλοκή του στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών» σε μεθοδεύσεις του Άρη Φλώρου της Energa, προκειμένου να απαλλαγεί σε ένα  «άτυπο εφετείο» από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην δολοφονική απόπειρα σε βάρος του πρώην εντολέα του, Γ. Αντωνόπουλου.

Αλ. Λυκουρέζος: Η εμπλοκή μου λειτουργεί υπέρ του Άρη Φλώρου 

Ένα ζήτημα που αναδεικνύει στο υπόμνημά του ο κ. Λυκουρέζος είναι η απραξία τόσων ετών αυτών που αναφέρονται τώρα σε απόπειρα εκβιασμού αναδεικνύοντας τον ίδιο σε κεντρικό πρόσωπο της κολάσιμης αυτής συμπεριφοράς .

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συγκεκριμένα, παραθέτει μία σειρά γεγονότων με στόσο να αντικρούσει τα όσα έχουν ισχυριστεί για την συμμετοχή του σε αυτή την ισυπόθεση πολλοί γνωστοί συνάδελφοι του σε ένορκες καταθέσεις τους.

Όπως αναφέρει: 

-Οι μάρτυρες δικηγόροι αναφέρονται στα λεγόμενα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (συνήγορου το επίμαχο διάστημα του Αρ.Φλώρου), ο οποίος δεν ζει για να επιβεβαιώσει τα όσα λένε.

-Εμφανίζονται να γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, αλλά κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας.

Αναφορικά με το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωσης με χρόνο έναρξης της συμμετοχής του το 2014, όπως αυτό του αποδίδεται, υποστηρίζει ότι η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων εμπλεκομένων , κρατουμένων και μη , άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 2019 και από τα στοιχεία φαίνεται ότι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρώην εντολέα του και αντιδίκου του Φλώρου, Γ. Αντωνόπουλου με τον Λεκοτσάι (τον έγκλειστο κακοποιό που κατηγορείται ως ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης) είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2019. 

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο κατηγορούμενος δικηγόρος αναρωτιέται πως είναι  δυνατόν να εντάσσεται, βάσει της κατηγορίας που αποδίδεται, ο ίδιος στην οργάνωση από το 2014;

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη της, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο. Είναι αδιανόητο  ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα) δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γ Αντωνόπουλου».

Για το δεύτερο αδίκημα που του καταλογίζεται , αυτό της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου , η διάπραξη του, κατά την άποψη του  κ.Λυκουρέζου, διαψεύδεται από τα εξής στοιχεία:

- Την απουσία τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Α. Φλώρο.

- Το γεγονός ότι ουδέποτε τον επισκέφτηκε στη φυλακή, όπως προκύπτει από τα επισκεπτήρια των φυλακών.

«Όχι μόνο δεν υπήρξε παράνομη προσέγγιση μου προς τον Αρ. Φλώρο -υποστηρίζει- αλλά αντιθέτως ο ίδιος προσέγγισε τον εντολέα μου (σ.σ τον Γ. Αντωνόπουλο) όπως άλλωστε έχει καταθέσει»., αναφέρει και εκφράζει την εκτίμηση ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών» λειτουργεί υπέρ του Άρη Φλώρου.

Επισημαίνει, ειδικότερα, ότι: «η σε βάρος μου κατηγορία επιτελεί διττό ρόλο:

-Αποσυνδέει τρόπον τινά τον ήδη καταδικασθέντα Αριστείδη Φλώρο από την ηθική αυτουργία της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου και

- Επιχειρεί να διαρρήξει την πολλαπλώς ομολογημένη και αποδεδειγμένη σύνδεση του με την ομάδα των έγκλειστων κακοποιών».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά