Logo

Κάθειρξη 7 ετών σε πρώην πυροσβέστη για οπλοστάσιο με καλάσνικοφ στην Αρεόπολη



 
 

Ενα... μικρό στρατό οργάνωνε ο 67χρονος πρώην πυροσβέστης ο οποίος έκρυβε ένα μίνι οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ, περίστροφα και χιλιάδες σφαίρες στο σπίτι και το μαντρί του στην Αρεόπολη.

Την περασμένη Πέμπτη ο παρασημοφορημένος συνταξιούχος αξιωματικός της Πυροσβεστικής δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος μίλησε για το πάθος του να συλλέγει όπλα, τα οποία, όπως είπε, τα αγαπούσε όπως τα παιδιά του: 

Την ίδια εικόνα για τον κατηγορούμενο περιέγραψαν στο δικαστήριο και μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στη δίκη. 

Ωστόσο όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, όπως επισημαίνει το eleftheriaonline.gr, για να μην τιμωρηθεί αυστηρά από το δικαστήριο ο συνταξιούχος πυροσβέστης. 

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο  έκρινε ένοχο τον πρώην πυροσβέστη χωρίς ελαφρυντικό  και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών. Ομως δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, οπότε είναι ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, υπό τον όρο να μην φύγει από τη χώρα.

Το οπλοστάσιο
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2015 μετά από έφοδο που έγινε στο σπίτι και στο μαντρί του, όπου βρέθηκαν πέντε πολεμικά τουφέκια, μεταξύ τους και δύο Καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια με γεμιστήρα και δύο περίστροφα.

Επίσης κατασχέθηκαν τρεις κάννες πολεμικών τουφεκίων, τέσσερις κάννες κυνηγετικών όπλων και μία κάννη περιστρόφου, 170 γεμιστήρες πολεμικών τουφεκίων, 14 γεμιστήρες πιστολιών, 2 κοντάκια πολεμικών τουφεκίων, 4 χειρολαβές πολεμικών τουφεκίων, 3.219 σφαίρες πολεμικών τουφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων και 6.352 σφαίρες πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά