Logo

Καλαμάτα: Νέα αναβολή στη δίκη των 7 κατηγορουμένων για το θάνατο του εικονολήπτη, Κ. Θεοδωρακάκη, στον σαϊτοπόλεμο



 
 

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ανέβαλε την Παρασκευή εκ νέου τη δίκη των 7 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο ανήμερα το Πάσχα.

Το δικαστήριο προσδιόρισε νέα δικάσιμο για τις 15 Μαΐου 2019, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη στο βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και μέχρι να βγουν τόσο τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων του άτυχου Κώστα Θεοδωρακάκη και να ολοκληρωθεί πλήρως η ιατροδικαστική έκθεση, όσο και  η έκθεση των εργαστηρίων της αστυνομίας για τη σύσταση του μπαρουτιού.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να οριστεί πραγματογνώμονας, ο οποίος θα εξετάσει τόσο το οπτικό υλικό που υπάρχει ήδη στη δικογραφία για το τραγικό συμβάν όσο και νέο υλικό στην περίπτωση που προσκομιστεί. 

Σύμφωνα με το .eleftheriaonline.gr, ο συνήγορος των σαϊτολόγων Αντώνης Κατσάς μεταξύ άλλων υποστήριξε, ότι ερευνάται ακόμα το ενδεχόμενο η μοιραία σαΐτα να μην έφυγε τελικά από το ταγάρι του καπετάνιου του μπουλουκιού, μετά και από τηλεφώνημα άγνωστης γυναίκας, που, όπως είπε, δέχθηκε σήμερα και του έδωσε κάποιες πληροφορίες.

Ο κ. Κατσάς αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα να κληθούν ως μάρτυρες τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο πρόεδρος της "Φάρις" Γιάννης Δούζης, είπε ότι ενδεχομένως να καταθέσουν  "με άλλη ιδιότητα" διευκρινίζοντας μετά από ερώτηση ότι εννοεί με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Ο συνήγορος του δημοτικού συμβούλου Νίκου Μπασακίδη, Κώστας Μαργέλης, υποστήριξε από την πλευρά του ότι θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της "Φάρις" για "απόκρυψη στοιχείων", καθώς κατήγγειλε ότι χθες υπήρξε αίτημα ανάκλησης από το "Διαύγεια" πράξεων ανάθεσης υπηρεσίων για τον σαϊτοπόλεμο.

Στη δίκη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η οικογένεια Θεοδωρακάκη με νομικό εκπρόσωπο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλή Ξηρογιάννη. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του 53χρονου εικονολήπτη για τους δύο εκ των επτά κατηγορουμένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά