Logo

Κρήτη: Βαριές "καμπάνες" για επίθεση σε αστυνομικούς με... σούβλα και τσιμεντόλιθους



 
 

"Καμπάνες" επέβαλε την Παρασκευή  το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για επίθεση σε αστυνομικούς .

Οι κατηγορούμενοι, μία γυναίκα και τρεις άνδρες, αντιμετώπιζαν σειρά αδικημάτων όπως διακεκριμένη περίπτωση αντίστασης κατά της Αρχής τελεσθείσας από κοινού και από περισσότερα πρόσωπα που έφεραν αντικείμενα με τα οποία ήταν δυνατόν να προκληθεί σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Οι κατηγορίες αφορούν όσα "πρωτοφανή", όπως τα χαρακτήρισαν οι αστυνομικοί που κατέθεσαν, έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο, όπου τα όργανα της τάξης κλήθηκαν να κάνουν μία σύσταση  για διατάραξη κοινής ησυχίας. 

Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης στη γυναίκα που καθόταν στο εδώλιο, η οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή, κατά συγχώνευση, 7 ετών και 9 μηνών. Δυο ακόμα συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κατά συγχώνευση 7,5 ετών. Για τους τρεις η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ήταν σε κατάσταση μέθης, δεν θυμούνται να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, αντιθέτως ισχυρίστηκαν ότι έφαγαν ξύλο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, νωρίτερα την Παρασκευή στις καταθέσεις τους ο αστυνομικός που έσπευσε πρώτος στο σημείο, αλλά και οι συνάδελφοί του που βρέθηκαν εκεί στη συνέχεια προς ενίσχυση, περιέγραψαν τα όσα έζησαν.

Όπως είπαν, δεν ήταν μόνο ότι προσπάθησαν να τους "τρυπήσουν" με τη σούβλα., αλλά εκσφενδόνιζαν εναντίον τους ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, όπως τσιμεντόλιθους, καρέκλες και μπαταρίες μηχανής!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά