Logo

«Είναι ζωντανός ο Μάριος Παπαγεωργίου» ισχυρίστηκε ο βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του



 
 

Την οργή των συγγενών του Μάριου Παπαγεωργίου προκάλεσε η απολογία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας του 73χρονου που φέρεται ως «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρονου φοιτητή.

Κι αυτό γιατί ο βασικός κατηγορούμενος δεν υπεραμύνθηκε απλά της αθωότητάς του, αλλά επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου ζει και παράλληλα επιχείρησε να να σπιλώσει τη μνήμη του, υποστηρίζοντας ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.

Ο κυνισμός του κατηγορουμένου εξόργισε τους συγγενείς του θύματος, που μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του φώναξαν: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος.». 

Ο 73χρονος κατηγορούμενος, συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν είναι νεκρός αλλά  ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό ή στην Ολλανδία ή στην Αμερική.

Ο ισχυρισμός του  προκάλεσε την αγανάκτηση των συγγενών του άτυχου φοιτητή  αλλά και των δικαστών και της εισαγγελέως της έδρας.

Παρόλα αυτά ο  73χρονος  συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και αρνήθηκε ότι συνδέεται  με την εξαφάνιση του 26χρονου, ισχυριζόμενος πως ο ίδιος ο Μάριος Παπαγεωργίου σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει 620 χιλιάδες ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα.

«Πιστεύω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών» είπε και πρόσθεσε πως ο νεαρός δεν είναι νεκρός αλλά ζει στο εξωτερικό.

Κατηγορούμενος:Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.

Πρόεδρος:Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος:Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Είπε, επίσης, ότι  η τελευταία φορά που είδε το νεαρό ήταν στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο, όπου του είχε ζητήσει ο Μάριος να συναντηθούν για μία προσωπική του δουλειά.

Κατηγορούμενος:Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος:Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος:100%

Πρόεδρος:Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος:Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί...

Η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για  «αλλεπάλληλα σενάρια», επισημαίνοντας παράλληλα τα κενά και τις αντιφάσεις του 73χρονου όλα αυτά τα χρόνια. Μέλος του δικαστηρίου σχολίασε μάλιστα: «Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι "νέες" αλήθειες».

Τον 73χρονο υπέδειξε ως τον δολοφόνο του 26χρονου ο 60χρονος συγκατηγορούμενός του  που φέρεται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή. Σε έντονο ύφος γύρισε προς το μέρος του και του φώναξε: «Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι».

Ο εν λόγω κατηγορούμενος  δήλωσε μετανιωμένος, παραδέχθηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα 5 τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Είπε ότι επρόκειτο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. 

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί  στις 11 Ιουνίου με την πρόταση της εισαγγελέως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά