Logo

Θεσσαλονίκη: Αθώοι δύο γιατροί που κατηγορήθηκαν για εμπλοκή σε εμπόριο ωαρίων και φαρμάκων



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κήρυξε αθώους δύο γιατρούς, ειδικούς στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για εμπλοκή σε υπόθεση εμπορίας ωαρίων και διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το δικαστήριο απάλλαξε και τους δέκα συγκατηγορουμένους των γιατρών, μεταξύ των οποίων φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι  φαρμακευτικών εταιριών, κ.ά.

Οι δικαστές οδηγήθηκαν σε απαλλακτική ετυμηγορία γιατί είχαν καταβληθεί  οι προβλεπόμενοι δασμοί, ενώ για τα ωάρια δέχθηκαν ότι πρέπει να εφαρμοστεί μεταγενέστερος νόμος που ορίζει την αμοιβή για γυναίκες που τα δωρίζουν.

Στο βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η παραπομπή στο εδώλιο των δώδεκα κατηγορουμένων περιγράφονταν περιπτώσεις αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από χώρες της ΝΑ Ευρώπης, που το διάστημα 2010-2012 δώρισαν τα ωάριά τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για εξωσωματική γονιμοποίηση ασθενών των δύο κατηγορούμενων γιατρών και εισέπραξαν κάθε φορά το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ ο νόμος που ψηφίστηκε αργότερα ορίζει ποσό αμοιβής 1.400 ευρώ.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά