Logo

Πάτρα: Ισόβια στον συζυγοκτόνο της Αγυάς - Έδεσε και έπνιξε το θύμα στην μπανιέρα [βίντεο+φωτο]



 
 

Η ολέθρια σχέση του 45χρονου χειριστή γερανών Θ.Λ. με τη 48χρονη σερβιτόρα Γ. Σ., που καταγόταν από χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη και οι σκηνές της άγριας δολοφονίας στην οποία αυτή κατέληξε τον Μάιο του 2015, αναβίωσαν την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας. 

Το δικαστήριο, το οποίο εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, ανέτρεψε την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχε καταδικάσει τον 45χρονο Θ.Λ. σε κάθειρξη 20 ετών αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και του βρασμού ψυχικής ορμής.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας έκανε δεκτή την εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της συζύγου του Γ.Σ.

Το έγκλημα είχε διαπραχθεί μέσα στο διαμέρισμα του θύματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Μειλίχου στην περιοχή της Αγυάς. 

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, το  ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, και το θύμα είχε αποχωρήσει από τη συζυγική στέγη, μαζί με τον 14χρονο γιο τους. 

Η αποκάλυψη του εγκλήματος

Το άγριο φονικό αποκαλύφθηκε όταν  ο 14χρονος γιος του ζευγαριού, επέστρεψε στο σπίτι από την γιαγιά του  και με το κλειδί που είχε προσπάθησε να μπει στο σπίτι αλλά η προσπάθειά του απέβη άκαρπη καθώς ο πατέρας του είχε φροντίσει να κλειδώσει από μέσα και να έχει το κλειδί πάνω στην πόρτα.

Ο 14χρονος ενημέρωσε την αδελφή του πατέρα του, η οποία άρχισε να καλεί στα τηλέφωνα του ζευγαριού. Ωστόσο, δεν έπαιρνε απάντηση. Έτσι, γνωρίζοντας για τις εντάσεις στη σχέση του ζευγαριού, αποφάσισε να πάει στο διαμέρισμα της οδού Μειλίχου  και αφού αρχικά προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, φοβούμενη πως κάτι κακό είχε συμβεί. Και τελικά δεν έπεσε έξω…

Το άνοιγμα της πόρτας από ειδικό έφερε την αδελφή του άνδρα, τον 14χρονο και τους αστυνομικούς αντιμέτωπους με την εικόνα της γυναίκας να είναι νεκρή στο κρεβάτι και δίπλα πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος ο σύζυγός της, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Πως έγινε το φονικό

Τη μοιραία ημέρα η Γ.Σ. επέστρεψε σπίτι της έπειτα από έκκληση του γιου της, καθώς το ζευγάρι ήταν σε διάσταση.  Την ώρα που η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι ο γιος της έλειπε και εκεί βρισκόταν μόνο ο 45χρονος, ο οποίος φέρεται ότι έσυρε στο μπάνιο από τα μαλλιά τη σύζυγό του, την έδεσε με χειροπέδες γέμισε την μπανιέρα, την έπνιξε και τη μετέφερε στο κρεβάτι. 

Ο ίδιος στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε με χρήση λεπίδων από ξυραφάκι σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή του. 

Η ζήλια πίσω από το έγκλημα - Τι υποστήριξαν πολιτική αγωγή και υπεράσπιση

Όπως ακούστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία δεν  ήταν η πρώτη φορά που ο άνδρας είχε ξεσπάσματα θυμού και βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της συζύγου του.

Η πολιτική αγωγή ισχυρίστηκε πως ο άνδρας ήθελε να ασκεί εξουσία πάνω στη γυναίκα του, την οποία την είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα 4 φορές στο παρελθόν, ενώ παλιότερα είχε φτάσει κοντά στο έγκλημα, καθώς είχε προσπαθήσει να την σκοτώσει φιμώνοντάς τη με ένα μαξιλάρι. 

Η υπεράσπιση έκανε λόγο για μία γυναίκα που ήθελε να βγαίνει τα βράδια και να κάνει σχέσεις όπως και να φλερτάρει, κάτι το οποίο δεν άντεχε ο κατηγορούμενος, που την ζήλευε παθολογικά και ζήτησε  να του αναγνωριστούν, ως πρωτοδίκως, ελαφρυντικά. 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης και χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού καταδίκασε τον κατηγορούμενο στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των ισοβίων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά