Logo

Τετράκις ισόβια και 71 έτη κάθειρξη στον Κώστα Πάσσαρη



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε την Πέμπτη ομόφωνα τον Κώστα Πάσσαρη σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση.

Σύμφωνα με την δικαστική ετυμηγορία στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε, 13 έτη για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, 10 έτη για την αρπαγή, 10 έτη για κάθε μία από τις τρεις ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και 5 έτη για διακεκριμένη κλοπή.

Παράλληλα, το δικαστήριο απάλλαξε τον Κώστα Πάσσαρη από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζε σχετικά με τη ληστεία στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι όπου έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος και τραυματίστηκε ένας δεύτερος.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη για  σωρεία ανθρωποκτονιών, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστειών που φέρεται να διέπραξε το 2001, ανάμεσά τους και την αιματηρή απόδρασή του από το νοσοκομείο Γεννηματάς. 

Η εισαγγελική λειτουργός αγορεύοντας αναφέρθηκε σε πράξεις που έχουν αποδοθεί στον Κωστα Πάσσαρη, ο οποίος κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας, περιγράφοντας πως έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του να αποδράσει.

Συγκεκριμένα, αφού ανέπτυξε το κατηγορητήριο σε βάρος του είπε:  «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται».

Η πολιτική αγωγή χαρακτήρισε τον Κώστα Πάσσαρη ως αδίστακτο εγκληματία τονίζοντας ότι σήμερα προσποιείται για τη μετάνοιά του. Ο κ. Αναγνωστάκης  υπέβαλε αίτημα να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της απόδρασης του Κώστα Πάσσαρη τον οποίο προσομοίασε με τον  serial killer «Ορέστη» της Κύπρου, λέγοντας: «Ο Κώστας Πάσσαρης είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο ελεύθερα».  επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης, καταθέτοντας αίτημα στο δικαστήριο να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της απόδρασης του Κ. Πάσσαρη. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Ανδρέας Τραγάκης, είπε ότι ο εντολέας του έχει μετανοήσει ειλικρινά και διερωτήθηκε: «Μετά από 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;».

Διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι από τις συνολικά πέντε ανθρωποκτονίες που έχουν αποδοθεί στον Κ. Πάσσαρη δεν αποδέχεται μόνο εκείνη του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια ληστείας πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δρχ. «Για τη δολοφονία της ιερόδουλης Βουλγάρας, παρά το ότι δεν υπήρξε καμία μαρτυρία και κανένα στοιχεία κατά τη διαδικασία, ο εντολέας μου μου διεμήνυσε ότι επιθυμεί να την ομολογήσει», συμπλήρωσε. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας  πρότεινε την απόρριψη όλων των αιτημάτων και συγκεκριμένα ζήτησε:

-να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον Κώστα  Πάσσαρη, λέγοντας: «Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής. Απαιτείται θετική δράση και ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχεία για την υπόθεση, όπως που βρήκε το πιστόλι με τη βοήθεια του οποίου απέδρασε» .

-να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την περαιτέρω έρευνα αναφορικά με άγνωστους συνεργούς στην αιματηρή απόδραση. Όπως είπε η εισαγγελέας,  το επιπλέον ερώτημα δεν προέκυψε από τη διαδικασία στο δικαστήριο αλλά από την προδικασία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά