Logo

Ένοχος για την κακοποίηση της πρώην συντρόφου του, αθώος για τον βιασμό της



 
 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή ενός 53χρονου Κρητικού, ο οποίος τον Αύγουστο 2014 είχε κακοποιήσει άγρια την 33χρονη σήμερα πρώην σύντροφό του στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθίτη στο Ηράκλειο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου που εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την υπόθεση το Νοέμβριο του 2016 καταδίκασε ερήμην τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 3 μηνών κρίνοντάς τον ένοχο για βιασμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, παράνομη οπλοφορία (μαχαίρι) και οπλοχρησία.

Την Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο τον 53χρονο, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για οπλοχρησία, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το neakriti.gr,  κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος  παραδέχτηκε ότι κακοποίησε τη γυναίκα, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την πράξη του κι ότι λυπάται για ό,τι έκανε.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι ασέλγησε στην πρώην σύντροφό του, καθώς όπως υποστήριξε, ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ, έγινε με τη συναίνεσή της.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι  κακοποίησε την 33χρονη γυναίκα όταν εκείνη του είπε ότι δεν θέλει να βρίσκονται πια σε σχέση κι ότι έχει βρει άλλον σύντροφο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι φέρεται να έκοψε τα μαλλιά της πρώην συντρόφου του, αλλά και να της χτύπησε το κεφάλι πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου της.΄Επίσης με το ίδιο μαχαίρι φέρεται να τη χαράκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός της, αλλά και να τη χτύπησε προκαλώντας της κακώσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά