Logo

Τα ΜΑΤ τον ξυλοκόπησαν μία φορά, η Δικαιοσύνη τον καταδίκασε δύο φορές...



 
 

Ένας 80χρονος αγρότης από την Μεγάλη Παναγιά,  παρά τον ανηλεή ξυλοδαρμό του από άνδρες των ΜΑΤ - που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική διάσειση, καταδικάστηκε σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό για αντίσταση κατά της αρχής. 

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε όσα είχαν συμβεί στις 10 Ιουλίου 2013, οπότε και συνελήφθη λέγοντας πως δέκα άνδρες των ΜΑΤ τον κρατούσαν και τον χτυπούσαν χωρίς εκείνος να μπορεί να προβάλει αντίσταση. 

 Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο 80χρονος κατήγγειλε πως τον ξυλοκόπησαν δέκα άνδρες των ΜΑΤ. «Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος. 

Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή του αγρότη γιατί, όπως είπε, πείστηκε ότι επρόκειτο περί νόμιμης συλλήψεως την οποία ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αποφύγει «με απότομες και βίαιες κινήσεις». 

Σε ρεπορτάζ σχετικό με την καταδίκη του 80χρονου το alterthess.gr αναφέρει: 

Σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στη Θεσσαλονίκη 80χρονος αγρότης από την Μ.Παναγία κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο γνωστός και ως «μπάρμπα Θόδωρος» συνελήφθη στις 10 Ιουλίου του 2013 την μέρα προφυλάκισης των 2 από τους 21 κατοίκους  που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές.   Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με τριετή αναστολή.

Εκείνη την μέρα το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού διαμαρτύρονταν τόσο έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου αλλά και στο δασικό δρόμο για τις Σκουριές. Όταν έγινε γνωστό ότι οι δύο αγωνιστές της Χαλκιδικής προφυλακίστηκαν προκλήθηκε ένταση από την  αστυνομία  και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στο σημείο Άγιος Ελευθέριος έξω από τη Μεγ. Παναγία.

Όπως ανέφερε σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα Μ. Παναγιάς «τα ΜΑΤ κατεύθασαν και επιτέθηκαν στους κατοίκους  κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ρίχνοντάς τα σε ευθεία βολή. Ο απολογισμός ήταν τραυματίες, η σύλληψη και ο ξυλοδαρμός του τότε 73χρονου αλλά και άλλων Μ. Παναγιωτών».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου στη σημερινή δίκη υπογράμμισε ότι ο εντολέας του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και γι' αυτό το λόγο, κατέθεσε μήνυσε η τύχη της οποίας είναι άγνωστη ενώ ο κατηγορούμενος σημείωσε ότι δέκα άνδρες των ΜΑΤ τον κρατούσαν και τον χτυπούσαν χωρίς να μπορεί να προβάλει αντίσταση. 

Οι κατηγορίες εναντίον του 73χρονου ήταν: παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες (αδικήματα που παραγράφησαν) καθώς και αντίσταση κατά της αρχής.

 Να σημειωθεί ότι διάγνωση των γιατρών για τους τραυματισμούς από τα χτυπήματα των ΜΑΤ εκείνη την μέρα ήταν:
1) Εγκεφαλική Διάσειση
2) Οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω
3) Τραυματικό υπόσφαγμα άμφω
4) Τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος
5) Εκ του βυθού του οφθαλμού α) δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα β) οίδημα στην ωχρά κηλίδα και γ) υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα
6) Παρουσίασε επίσης  έντονη σημειολογία εγκεφαλικής διάσεισης

Σε  ανακοίνωσή της η Επιτροπή αγώνα Πολυγυρου αναφέρει: «ακόμα μία τεράστια επιτυχία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Σήμερα στο Εφετείο στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο μπάρμπα-Θόδωρος καταδικάστηκε σε 5 μήνες με αναστολή γιατί έδειρε μόνος του λένε με γυμνά χέρια 6 πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ συναγωνίστρια σε 6 μήνες αντίστοιχα.
Από σήμερα μπάρμπα-Θόδωρε και με τη βούλα της ελληνικής δικαιοσύνης θα σε φωνάζουμε Τσακ-Νόρις». 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά