Logo

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε 39χρονη που τραυμάτισε τον σύζυγό της με μπαλτά



 
 

Την προφυλάκιση της 39χρονης γυναίκας, που το πρωί της Δευτέρας, μετά από οικογενειακό καβγά, τραυμάτισε με μπαλτά τον σύζυγό της, αποφάσισε ο Ανακριτής Καλαμάτας.

Ήταν γύρω στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας όταν ένας 46χρονος Καλαματιανός πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με δύο χτυπήματα στο κεφάλι και ένα ακόμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού από μπαλτά.

Λίγο μετά η 39χρονη Πολωνή σύζυγός του συλλαμβάνεται και φέρεται ως αυτή που σήκωσε τον μπαλτά πάνω σε έναν τσακωμό μέσα στην κουζίνα του σπιτιού τους και τον κατέβασε στο κεφάλι του δύο φορές: μία πίσω και μία στο κούτελο, ενώ του έκοψε και τον τένοντα στο δάχτυλο. Ο 46χρονος έκανε ράμματα και οι γιατροί τον έδιωξαν για το Παναρκαδικό της Τρίπολης ώστε να τον δει νευροχειρουργός. Εκεί, κι αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ο νευροχειρουργός διαπίστωσε θλαστικά τραύματα κεφαλής και ο άνδρας επέστρεψε για νοσηλεία στην Καλαμάτα.

Σε βάρος της συζύγου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σχημάτισαν δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και το απόγευμα η γυναίκα οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας μεθαύριο Πέμπτη.

Το ζευγάρι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μένει στην Καλαμάτα και έχει 4 παιδιά, ενώ φαίνεται ότι δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους και καβγάδιζαν συχνά. Χθες το πρωί ο τσακωμός αγρίεψε και το ζευγάρι φέρεται να διαφώνησε έντονα για μια προσωπική επιλογή της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας. Αλλωστε, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, πολλοί τσακωμοί αφορούσαν τα παιδιά, τα οποία είναι όλα ανήλικα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για την Αστυνομία καταγράφεται ως περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου πέρυσι κατά μέσο όρο καταγγέλλονταν περί τις 8 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το μήνα, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 96 ανάλογες συλλήψεις το 2018 και 112 το 2017.

Σε εθνικό επίπεδο, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από το 2014 μέχρι και το 2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 13.700 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις γυναίκες να αποτελούν περίπου το 70% των θυμάτων. Σε κάποια από αυτά ως τραγική κατάληξη έχει καταγραφεί ακόμα και θάνατος και όπως επεσήμαναν στην "Ε" από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε παλαιότερο ρεπορτάζ, το 99% των γυναικών δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους. Στους άντρες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 35%, παρόλο που οι άντρες οι οποίοι δολοφονούνται κάθε χρόνο είναι διπλάσιοι σε αριθμό από τις γυναίκες.

ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Αν δεν θέλει κάποιος να απευθυνθεί στην Αστυνομία υπάρχει και η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όπου μπορεί να επικοινωνεί για να ενημερωθεί σε θέματα κακοποίησης ή να τηλεφωνήσει στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης 197 για να λάβει ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική.

Επίσης, υπάρχει και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, στην οδό Περρωτού και Μαντίκλου, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, και απαντά στα τηλέφωνα: 27210 99222, 27210 99212, 27210 99225, φαξ 27210 99225. πηγή: eleftheriaonline.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-5-2019 από directNEWS.gr πηγή: eleftheriaonline.gr


Τελευταία Δικαστικά