Logo

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός



 
 

Αποφυλακίζεται μετά τη μείωση της ποινής του από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, ο Νίκος Ρωμανός που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Το Δικαστήριο μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, του μείωσε την ποινή του από τα 18 στα 14 χρόνια κάθειρξη.

Ο Ρωμανός είχε θεωρηθεί μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και συνελήφθη το Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το Δικαστήριο όμως τον είχε απαλλάξει από την κατηγορίας της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο συνήγορος του Θεόδωρος Μαντάς μετά τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι σημαντική γιατί «αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Ο Ρωμανός όσο ήταν κρατούμενος κατάφερε να περάσει με εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και να έχει περάσει μέχρι σήμερα σχεδόν 20 μαθήματα της σχολής του, λαμβάνοντας εκπαιδευτικές άδειες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά