Logo

Λαμία: Στις 19 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου για τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη



 
 

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχει τον Δεκέμβριο του 2008, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με κατηγορουμένους τους πρώην ειδικούς φρουρούς,  Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη,

Η δίκη διήρκεσε περισσότερο από  τέσσερα (!) χρόνια, με συνεχείς αναβολές και αρκετές εντάσεις, ευτυχώς όλες σε λεκτικό επίπεδο και αυστηρά εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

Η τελευταία συνεδρίαση πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη κκ Διαμάντη και Αλετρά, με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, κα Πάνταινα να ανακοινώνει ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου  θα ανακοινωθεί στις 19 Ιουνίου 2016 στη 1:00 το μεσημέρι και αφού πρώτα προηγηθεί η διάσκεψη των ένορκων και τακτικών δικαστών.

Όπως επισημαίνει το lamiareport.gr,  μετά την  ανακοίνωση της απόφασης οι συνήγοροι των κατηγορούμενων, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την αναγνώριση ελαφρυντικών, σε μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως ανέφερε η Πρόεδρος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη υποστήριξαν στις αγορεύσεις τους ότι ο εντολέας τους δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στις ενέργειες Κορκονέα και ζήτησαν την απαλλαγή του.

Υπενθυμίζεται, ότι πρωτοδίκως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά