Logo

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση της ΛΑ.Ε για τον τηλεοπτικό χρόνο



 
 

Με την  υπ' αριθμ. 122/2019  απόφασή του το  Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την Τετάρτη την αίτηση που είχε καταθέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε.) και τον Αριστείδη (Άρη) Κωνσταντάκη και ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα εν όψει των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, με την αίτηση ζητείτο η αναστολή της υπ' αριθμ. 1243/2019 κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

'Όπως υποστηρίζει η ΛΑ.Ε στην αίτηση η προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και μεροληπτική.

Το Δ΄Τμήμα του ΣτΕ υπό την προεδρία της αντιπροέδρου, Μαρίας Καναμανώφ και με εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Μιαχαλακόπουλο, απέρριψε την αίτηση αναστολής, καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση, η υπ' αριθμ. 1290/2019 για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και παράλληλα καταργήθηκε η προηγούμενη υπουργική απόφαση. Έτσι η αίτηση αναστολής, όπως επισημαίνεται στην απόφαση, δεν έχει αντικείμενο και για το λόγο αυτό πρέπει να απορριφθεί.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται στο κόμμα ΛΑ.Ε. τηλεοπτικός χρόνος αξίας περίπου 60.500 ευρώ.

Η κύρια αίτηση ακύρωσης της ΛΑ.Ε έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την  17η Σεπτεμβρίου 2019.

Στο μεταξύ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Άλφα και Σταρ, κατέθεσαν την Τετάρτη στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της νέας υπουργικής απόφασης για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα εν όψει των Ευρωεκλογών, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά