Logo

Άρχισε η δευτεροβάθμια δίκη του συνταξιούχου αστυνομικού που σκότωσε την 6χρονη κόρη του 
 

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας της 6χρονης Στέλλας Εικοσιπεντάκη, την οποία τον Απρίλιο του 2017 σκότωσε και στη συνέχεια πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην Αγία Βαρβάρα ο ίδιος της ο πατέρας.

Το αποτρόπαιο φονικό αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ενώπιον του οποίου κατέθεσαν , μεταξύ άλλων, αστυνομικός που εξέφρασε την εκτίμηση ότι του εγκλήματος είχε προηγηθεί προεργασία και η μητέρα του άτυχου παιδιού, η οποία διερωτήθηκε: «Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο;»

Η μητέρα της μικρής, που τη νύχτα του εγκλήματος βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά από επέμβαση στη χολή, αφήνοντας τα δυό της παιδιά υπό την επίβλεψη του συζύγου της περιέγραψε καταθέτοντας τον τρόπο που προσπάθησε να την παραπλανήσει ο κατηγορούμενος πατέρας μετά το έγκλημα,  λέγοντάς της ότι το κορίτσι έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές.

Συγκεκριμένα, η μητέρα κατέθεσε: «Το πρωί που τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωνε, μετά όταν ήρθαν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο τον ξαναπήρα και μου είπε «μπήκαν κλέφτες στο σπίτι πάθαμε κάτι φοβερό πήραν τα χρυσαφικά σου», ανέφερε η μάρτυρας ενώ μετά από αρκετές πιέσεις   της είπε ότι «έχουμε ένα άλλο θέμα μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα. Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί; Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριμματοφόρο που θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια, το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια… Γιατί; Αυτό το γιατί μας τρώει. Εκείνος μου είπε ότι έγινε κατά λάθος γιατί έκλαιγε η μικρή και για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Εάν ήθελε να την κάνει μόνο να σωπάσει γιατί της έκλεισε και τη μύτη; Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο;»

Συνεχίζοντας άφησε να εννοηθεί ότι ο  61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ενδέχεται να τοποθέτησε το άψυχο κορμί του παιδιού δίπλα στον αδελφό της την ώρα που κοιμόταν ώστε να ενισχύσει το σενάριο της απαγωγής.  Χαρακτηριστικά είπε: «Ο γιος μου, μου είπε ότι της κράταγε το χεράκι πριν κοιμηθεί. Δεν μου είπε καθόλου ότι έκλαιγε η Στέλλα. Εγώ πιστεύω ότι όταν ο Μάριος της κράτησε το χέρι ήταν ήδη νεκρή. Το παιδί βρέθηκε στον κάδο με τα ρούχα που φόραγε το απόγευμα, όχι με τις πιτζάμες».

Αστυνομικός της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών είπε στην κατάθεσή του:«Μαζί με τη φωτιά στο Μάτι είναι η υπόθεση που με στοιχειώνει. Μου έχει μείνει η εικόνα την στιγμή που βγάζουνε τη Στέλλα από τον κάδο, σαν να κοιμάται. Όχι, δεν του άξιζε του παιδιού να πεταχτεί στον κάδο».

Εξήγησε στο δικαστήριο ότι στην υπηρεσία του είχαν αντιληφθεί ότι η εκδοχή του 61χρονου δεν ήταν αξιόπιστη, συμπληρώνοντας ότι η συμπεριφορά του κατηγορουμένου μετά το έγκλημα δείχνει ότι είχε κάνει προεργασία. 

«Το γεγονός ότι μέσα στη σακούλα είχε βάλει το πτώμα και από πάνω άλλες σακούλες και μετά κουβέρτα για να το καλύψει, το γεγονός ότι είχε αφαιρέσει τα κοσμήματα από το σπίτι για να δείχνει ληστεία, το κουκλάκι του παιδιού που είχε πετάξει σε άλλο κάδο, όλα αυτά δείχνουν ότι είχε γίνει προεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο διέκοψε και η δίκη  θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά