Logo

Εντολή Δημητρίου για διπλή προκαταρκτική έρευνα για τη Novartis και τις καταγγελίες Αγγελή - Τουλουπάκη



 
 

Εντολή για τη διενέργεια διπλής ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή ο οποίος επί τρεις μήνες είχε την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς. Η έρευνα η οποία διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα αφορά τόσο τις καταγγελίες του κ. Αγγελή όσο και τις καταγγελίες της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου η κα Τουλουπάκη φέρεται να κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα την χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής.

Είχαν προηγηθεί δύο αναφορές του κ. Αγγελή στις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Δασούλας ερευνά κατά πόσο και εάν έχουν διαπραχθεί από συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2019 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά