Logo

Σκάνδαλο Novartis: Κατάργηση της δίκης Ράικου - Τουλουπάκη



 
 

Οριστικά έκλεισε  η υπόθεση της αγωγής κακοδικίας που είχαν καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της, Λάζαρος Καρνέσης, κατά της διαδόχου της, Ελένης Τουλουπάκη αλλά και των δύο επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, διεκδικώντας συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ για την ηθική βλάβη, που όπως υποστήριζαν υπέστησαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας έγραψε με απόφασή του τους τίτλους τέλους στη δικαστική διένεξη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που εξέδωσε, υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου, η δίκη καταργήθηκε για τυπικούς και δικονομικούς λόγους. Για τους ίδιους λόγους, άλλωστε, είχαν ήδη παραιτηθεί η κ. Ράικου και ο σύζυγός της, από την αγωγή τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, χωρίς να καταθέσουν και νέα, με δεδομένο ότι είχε παρέλθει και η προβλεπόμενη προθεσμία.

Υπενθυμίζεται, ότι η  εισαγγελική λειτουργός  μαζί με τον ορθοπεδικό γιατρό, σύζυγό της, Λάζαρο Καρνέση, είχαν υποβάλει αγωγή κακοδικίας τον περασμένο Νοέμβριο για προσβολή της προσωπικότητάς τους, παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης αλλά και των προσωπικών τους δεδομένων.

Αφορμή για την προσφυγή του ζεύγους στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας ήταν οι διαρροές στον Τύπο της λίστας των γιατρών που είχαν μπει στο «στόχαστρο» της έρευνας για την υπόθεση της  Novartis, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της, γιατρός. ο οποίος εμφανίζεται ως αποδέκτης ποσού 1.000 ευρώ από τη φαρμακοβιομηχανία. 

Ο κ. Καρνέσης είχε αρνηθεί  την οποιαδήποτε εμπλοκή σε έκνομη σχέση με τη Novartis, υποστηρίζοντας  πως το ποσό αυτό ήταν καθόλα νόμιμο και  αφορούσε μελέτη γιατρών σε συγκεκριμένο επιστημονικό θέμα, αποδίδοντας  τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-6-2019 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά