Logo

Σκάνδαλο Novartis: Κωνσταντίνος Φρουζής κατά Ελένης Τουλουπάκη - Τι υποστηρίζει σε αναφορά του



 
 

Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, υπέβαλλε ο Κωνσταντίνος Φρουζής, στρεφόμενος κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, την οποία καταγγέλλει για αντιδικονομική συμπεριφορά.

Ο κ. Φρουζής διαμαρτύρεται για τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού του με την αναφορά του, αφορμή για  την κατάθεση της οποίας αποτέλεσε το περιεχόμενο των καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύοντα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Γιάννη Αγγελή. 

Το πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis και κατηγορούμενος για κακούργημα, υποστηρίζει στην αναφορά του πως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για δωροδοκία δεσμεύθηκε ο  μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, ο οποίος με βάση έγγραφο που προσκόμισε για την κίνηση του αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες.

Έτσι, ο κ. Φρουζής  ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού αλλά το αίτημα του δεν έγινε αποδεκτό από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Μετά την αρνητική απάντηση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Το δικαστικό συμβούλιο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο και διαβίβασε το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία με τη σειρά το έστειλε πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Στην αναφορά του ο κ. Φρουζής διερωτάται: «πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες.»

Καταλήγοντας τονίζει ότι  16 μήνες μετά την «αποκάλυψη» για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» στην υπόθεση Novartis εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς να υπάρχει , όπως ισχυρίζεται, κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο οι «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά