Logo

Εισαγγελία Βόλου: Νέα πρόταση για μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα



 
 

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, Μαρία - Σοφία Βαΐτση προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να μην χορηγηθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει μεταστροφή του κρατούμενου στην συμπεριφορά του. Για την ακρίβεια στην πρόταση γίνεται λόγος για «έλλειψη ηθικής βελτίωσης» γιατί ο Δημήτρης Κουφοντίνας ευχαρίστησε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι. 

Στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται χαρακτηριστικά: ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων, αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη» και «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» .

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα  εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο κρίθηκε αναγκαία λόγω της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα.

Το αδίκημα που βαρύνει τον Δ. Κουφοντίνα για στάση κρατουμένων που ήταν κακούργημα, με τον νέο Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, γεγονός που δεν αποτελεί κώλυμα στη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο.

Παρόλα αυτά η εισαγγελέας εξακολουθεί να είναι αρνητική στο ενδεχόμενο χορήγησης τακτικής άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν. 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα συνεδριάσει, εκ νέου, μεθαύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά