Logo

Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου - Ισόβια στον "εγκέφαλο"



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012.

Η σορός του νεαρού άνδρα δεν έχει βρεθεί, όμως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε τον 78χρονο βασικό κατηγορούμενο, όπως και πρωτοδίκως, για τα αδικήματα της αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης, σύστασης συμμορίας.

Οι δύο από τους συνεργούς του 78χρονου κρίθηκαν ένοχοι για σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης του 4ουκατηγορούμενου.

Η υπεράσπιση του καταδικασθέντος εγκεφάλου της απαγωγής του άτυχου νεαρού ζήτησε με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, που πρώτη φορά εισάγεται στον Κώδικα.

Ωστόσο η εισαγγελέας της έδρας Ελ. Καρκαμπούνα, ζήτησε από το Δικαστήριο να απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά, κάνοντας ειδική αναφορά σε αυτό του πρότερου σύννομου βίου: «Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαριά προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη».

Έτσι το ΜΟΕ επέβαλε τελικά στον 78χρονο ισόβια και επιπλέον 20 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, ανθροπωκτονία από πρόθεση, απόπειρα εκβίασης και συμμορία, χωρίς να του αναγνωριστεί οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Αντιθέτως, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος είχε κάνει  τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών  για απόπειρα εκβίασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης 2 ετών,  με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 ετών,  εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Τέλος το Δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρότασηαποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά στον εισαγγελέα Πλημμελειωδικών για κριθεί αν θα ασκηθεί δίωξη και εναντίον της συζύγου και των παιδιών του βασικού κατηγορουμένου που φέρεται να είχαν εμπλοκή στην απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου φοιτητή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-7-2019 από directNEWS.gr πηγή:enikos.gr


Τελευταία Δικαστικά