Logo

Δολοφονία στο Αιγάλεω: Κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών στη σύζυγο του σωματοφύλακα



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του 44χρονου σωματοφύλακα, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 είχε βρεθεί νεκρός στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του στο Αιγάλεω, καταδίκασε την Πέμπτη σε κάθειρξη 15 ετών και 10 μηνών τη γυναίκα του. 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή, μείωσε την πρωτόδικη ποινή - είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 20 ετών με το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου -  της κατηγορουμένης, ωστόσο, απέρριψε το αίτημά της για αναγνώριση και δεύτερου ελαφρυντικού, αυτού της καλής διαγωγής μετά την πράξη. 

Η 51χρονη σύζυγος του σωματοφύλακα, που οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή της, μετά την καταδικαστική ετυμηγορία ξέσπασε σε κλάματα και κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια φώναξε ότι είναι αθώα και παράλληλα επιτέθηκε λεκτικά στη μητέρα του θύματος. 

Δίπλα της ήταν συνεχώς οι δύο γιοί της, οι οποίοι της συμπαραστέκονται γιατί δεν πιστεύουν ότι δολοφόνησε τον πατέρα τους. Χαρακτηριστικά ο ένας από τους γιούς της χαρακτήρισε λανθασμένη την καταδίκη της μητέρας του και πρόσθεσε: «Εμείς είμασταν εκείνο το βράδυ στο σπίτι, ξέρουμε τι έχει γίνει και η μητέρα μας είναι αθώα», 

Ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας 

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχη την κατηγορουμένη θεωρώντας ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πως ήταν εκείνη που πυροβόλησε τον σύζυγό της στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν. 

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε ότι η κατηγορούμενη είχε σχεδιάσει το έγκλημα, τρεις μήνες πριν την τέλεσή του. «Από τον Μάρτιο τον παρακολουθούσε. Σχεδίαζε την εξόντωσή του. Όπως κάθε δολοφόνος είχε σχεδιάσει τον τρόπο αλλά κυρίως το μέσο με το οποίο θα πετύχαινε το ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα».

Ο 44χρονος ο οποίος είχε πάντα μαζί του το όπλο του, το μοιραίο βράδυ το είχε αφήσει στο προσκέφαλό του. Μετά τον φόνο βρέθηκε πεταμένο κάτω από έναν καναπέ.

Η εισαγγελέας της Έδρας τόνισε ακόμη στην αγόρευσή της ότι: «η κατηγορούμενη γνώριζε ότι μόνο την ώρα του ύπνου θα μπορούσε να φονεύσει τον σύζυγό της» ενώ τίποτα δεν δείχνει ότι μετάνιωσε στη συνέχεια για την πράξη της. «Από τη μετέπειτα συμπεριφορά της φάνηκε ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, και ήταν αμετανόητη. Κατηύθυνε τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει αμφιβολίες στον περίγυρό της. Στους συγγενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το δικό του όπλο».

Επιμένει στην αθωότητά της

Η κατηγορούμενη στην απολογία της υποστήριξε ότι είναι αθώα λέγοντας ότι δεν έχει βρεθεί δικό της DNA, ούτε ίχνη πυρίτιδας στα χέρια της.

Στο πλευρό της βρίσκονται πάντως από την πρώτη στιγμή τα δύο της παιδιά. Εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν και οι τρεις μέσα στο σπίτι.

Ο μικρός γιος της κατηγορουμένης είναι ο μόνος που άκουσε τον πυροβολισμό και είδε τον πατέρα του νεκρό, πάνω στο κρεβάτι μέσα σε μία λίμνη αίματος. Όπως ισχυρίζεται, το μοιραίο βράδυ κοιμόταν μαζί με τη μητέρα του και θεωρεί αδύνατο να σκότωσε εκείνη τον πατέρα τους.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά