Logo

Αθώωσαν τον Ευάγγελο Μυτιληναίο για την υπόθεση της ΔΕΗ στο Λαύριο



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Αθήνας άφησε ατιμώρητο... λόγω παραγραφής τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που βασίστηκε στις διατάξεις του νέου ποινικου κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση αφορούσε έμβασμα ύψους 250.000 ευρώ το οποίο εντοπίστηκε πριν λίγο καιρό στα πλαίσια άλλης δικαστικής έρευνας, από αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων του Ευ. Μυτιληναίου, σε εταιρεία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Στέργιο Νέζη.

Το επίδικο έμβασμα σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνδεόταν με την κατακύρωση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου, του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο. Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ, ενώ το έμβασμα μπήκε στην εταιρεία του Στ. Νέζη το Μάιου του ίδιου έτους.

Αντίθετα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ στον Στ. Νέζη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ έκρινε ότι το αδίκημα της δωροληψίας έχει παραγραφεί με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα.

Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι ο Στ. Νέζης πρέπει να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση τη υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά