Logo

Σκάνδαλο Siemens: Παραγράφηκε το αδίκημα της δωροδοκίας με το νέο Ποινικό Κώδικα!



 
 

Παραγράφηκε το αδίκημα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας για τους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο της Siemens με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Έτσι η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά υποστήριξε σήμερα με συμπληρωματική αγόρευσή της ότι το αδίκημα της δωροδοκίας έχει εξαλειφθεί λόγω παραγραφής καθώς με διάταξη στο νέο Ποινικό Κώδικα ο υπάλληλος του ΟΤΕ δεν είναι πλέον δημόσιος υπάλληλος.

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα άφησε αιχμές σε βάρος του νομοθέτη, ο οποίος «μετέτρεψε σε πλημμέλημα την πράξη της ενεργητικής δωροδοκίας (σ.σ. δηλαδή των στελεχών της Siemens) αν και είναι ο ισχυρός κρίκος της αλυσίδας διαφθοράς, όπως των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών για να εκμαυλίζουν υπαλλήλους».

Αντίθετα η κ. Σκεπαρνιά ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι 22 από τους 54 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλλας, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Σκαρπέλης, Φάνης Λυγινός, και Ζαν Κλοντ Οσβαλντ.

Τέλος, για τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ καθώς, όπως είπε, «τα χρήματα κατέληγαν είτε στον ίδιο, είτε σε άλλο πρόσωπο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά