Logo

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα



 
 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία “έσπασαν” τα ισόβια του πρώην αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα που του είχαν επιβληθεί για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Η Εισαγγελία ΑΠ ζήτησε να λάβει γνώση της απόφασης του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου με την οποία αναγνωρίστηκε στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να του επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών και έτσι να αφεθεί ελεύθερος.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός που θα χειριστεί την υπόθεση εφόσον διαπιστώσει ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου έχει νομικά σφάλματα θα ασκήσει αναίρεση και η δίκη θα επαναληφθεί.

Δικηγόροι οικογ. Γρηγορόπουλου: «Δικαίωση» η παρέμβαση του ΑΠ για Κορκονέα

«Προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας»  χαρακτηρίζουν την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι σχολιάζοντας την παρέμβαση της Εσαγγελίας του Αρείου Πάγου στο θέμα έκαναν λόγο για δικαίωση. 

«Το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης και την άμεση δική μας αντίδραση σε αυτή, ζητεί να ενημερωθεί για το ακριβές σκεπτικό του δικαστηρίου συνιστά πράξη καθήκοντος και ευσυνείδητης λειτουργίας του», τόνισαν χαρακτηριστικά οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, προσθέτοντας ότι θα  υποβάλουν και περαιτέρω επιχειρήματα για την αναίρεση της απόφασης τόσο στο στάδιο αυτό, όσο και αφού γίνει γνωστό το γραπτό σκεπτικό.

«Θεωρούμε ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση μετά την απαγγελία της απόφασης έδρασε καταλυτικά στην αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών αποφυλάκισης του Κορκονέα και θεωρούμε σημαντικό για την αποκάλυψη της αλήθειας οι πολίτες να συνεχίσουν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην υπόθεση» ανέφεραν οι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-8-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά