Logo

Εξηγήσεις από 40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στην Εισαγγελία Διαφθοράς



 
 

Τα 40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που είχαν κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς  ως ύποπτοι  για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας παρείχαν εξηγήσεις στους εισαγγελείς με υπομνήματα που κατατέθηκαν από τους δικηγόρους τους. 

Το υπό διερεύνηση αδίκημα της απιστίας αφορά τη χορήγηση  δανείων χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις,  καθώς  και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία βρίσκονταν στην Ελλάδα σε ισχύ τα capital control.

Τα ποσά των δανείων που ελέγχονται από την εισαγγελική έρευνα φέρεται να αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, και αυτά που έχουν εξαχθεί στο εξωτερικό φθάνουν τα 127 εκατ. ευρώ. Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε την περίοδο 2015-2016.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ύποπτοι αρνούνται κάθε σχέση τους με όσα τους αποδίδονται. Οι ύποπτοι στα υπομνήματά τους ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, ότι με το νέο Ποινικό Κώδικα αρμοδιότητα επί της υπόθεσής τους έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών και όχι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, καθώς και ότι η προθεσμία που τους δόθηκε για να μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς ήταν ελάχιστη, κατά παράβαση των δικαιωμάτων τους..

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά