Logo

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής της Θάνου και των άλλων μελών που αποπέμφθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού



 
 

Συζητήθηκε στο αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση αναστολής της Βασιλικής Θάνου και των άλλων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της διάταξης του ν.4623/2019 με την οποία απομακρύνθηκαν  από τις θέσεις τους.

Στη διαδικασία προήδρευσε η πρόεδρος του ΣΤΕ κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ενώ παρόντες ήταν ο εισηγητής της υπόθεσης Σύμβουλος κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης και ο βοηθός εισηγητής κ. Μπουγάτσος Διονύσιος.

Στη συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ δεν παρέστη η έκπτωτη πρόεδρος κ. Βασιλική Θάνου, ούτε η πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Άννα Νάκου. Και οι δύο εκπροσωπήθηκαν από τον καθηγητή Διοικητικού Δικαίου κ. Πάνο Λαζαράτο.

Τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Ζευγώλης και ο οικονομολόγος κ. Ιωάννης Παύλοβιτς ήταν παρόντες μαζί με τους συνηγόρους τους Πέτρο Φραγκίσκο και Παναγιώτη Κατσαρό αντιστοίχως. Δικηγόρος του κ. Παύλοβιτς στην παρούσα υπόθεση είναι επίσης η δικηγόρος κ. Βίκυ Κορμπή.

Το ελληνικό δημόσιο εκπροσωπήθηκε από δύο νομικούς συμβούλους και στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε ειδικά η Πάρεδρος του ΝΣΚ κ. Λεμπέση.

Ο καθηγητής κ. Λαζαράτος ανέπτυξε διεξοδικά όλα τα ουσιαστικά και νομικά θέματα από τα οποία προκύπτει η βασιμότητα της αιτήσεως ακυρώσεως και της αιτήσεως αναστολής. Το πρώην μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ζευγώλης ανέλυσε τα δικά του επιχειρήματα με βάση τα οποία πρέπει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αναστολής.

Υπομνήματα υπέρ της αιτήσεως ακυρώσεως και της αιτήσεως αναστολής όλων των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έχοντας απόλυτο έννομο συμφέρον αφού βλάπτονται κατάφωρα τα δικαιώματά τους, κατέθεσαν η εφημερίδα Documento, δια του δικηγόρου της Ιωάννη Απατσίδη, η εφημερίδα Δημοκρατία καθώς και άλλες εφημερίδες και οργανισμοί. Το έννομο συμφέρον των εταιρειών του Τύπου εντοπίζεται στην διακοπή και στα λοιπά προβλήματα που προκύπτουν για την υπόθεση του Πρακτορείου Αργός που εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από την βίαια διακοπή της θητείας των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχουν ασχοληθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-8-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά