Logo

Απέρριψε το ΣτΕ την αίτηση αναστολής της Βασιλικής Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού



 
 

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής της πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου των τριών ακόμα μελών της ανεξάρτητης αρχής, με την οποία στρέφονταν κατά της απόφασης που τους κήρυξε έκπτωτους από τις θέσεις τους.

Η αίτηση απορρίφθηκε από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ που συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να «παγώσει» η έκπτωσή τους, υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το Νόμο 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων, τόσο της κοινοτικής όσο και ελληνικής νομοθεσίας. Κατήγγειλαν δε τη διάταξη ως φωτογραφική από την κυβέρνηση προκειμένου να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.

Η συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει προσδιοριστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με επιστολή προς το διάδοχο της στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννη Λιανό χαρακτήρισε παράνομη την έκπτωση της από τη θέση, ενώ αρνήθηκε να παραστεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της ανεξάρτητης αρχής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά