Logo

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Π. Καμμένος για τις βίζες του ΥΠΕΞ



 
 

Σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική εξέταση που αφορά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για παρανομίες στην χορήγηση βίζας από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σήμερα προσήλθε ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών ο πρώην Υπουργός για να καταθέσει ως μάρτυρας.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τις σχετικές καταγγελίες του κ. Καμμένου όταν ήταν υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση.  Τις καταγγελίες είχε κάνει από το βήμα της Βουλής, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τη σύναψη σύμβασης για την έκδοση βίζας.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς αρνείται όσα του καταλογίζονται, μιλώντας για λάσπη σε βάρος του και διαψεύδοντας ότι έδωσε 26 εκατομμύρια ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει πως με την ανάθεση του έργου η εταιρεία δεν παίρνει ούτε ευρώ από το ελληνικό κράτος.

Προσερχόμενος στο γραφείο της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη,  ο κ. Καμμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τις παρένθετες εταιρείες που εμπλέκονται στην έκδοση της βίζας του ΥΠΕΞ. Όπως είπε, ο ίδιος προσκόμισε τα στοιχεία που διαθέτει στη Δικαιοσύνη.
"Θα βγουν πολλά πράγματα" είπε ο πρώην υπουργός, ο οποίος αναμένεται να παραδώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Παράλληλα έχει προτείνει να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες μεταξύ των οποίων και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών οι οποίοι φέρεται να γνωρίζουν το πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα χορήσης βίζας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά