Logo

Τουλουπάκη: Συνεχίζουμε την έρευνα μας για τη Novartis απτόητοι



 
 

Απάντηση προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, έδωσε η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, με αφορμή τις σε βάρος της καταγγελίες του συναδέλφου της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Κατά τη σημερινή κατάθεση του στους αντεισαγγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη για τυχόν ευθύνες στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, ο κ. Αγγελής υποστήριξε ότι ήταν προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis.

Επίσης, προσκόμισε έγγραφο που του είχε αποστείλει η επικεφαλής της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ως προς απειλές από την κ.Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα που διενεργούσαν οι Επιθεωρητές για το κόστος των φαρμάκων της Novartis.

Στην κατάθεση του ο κ. Αγγελής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η συμπεριφορά της κ.Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του, που ήταν ισχυρότερο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα (σ.σ. ο κ. Αγγελής ήταν επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς). Κουμάντο στην Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε ο «Ρασπούτιν» κι όχι οι Εισαγγελείς».

Απαντώντας στον μάρτυρα με γραπτή της δήλωση, η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κάνει λόγο για ψεύδη και επισημαίνει πως η πορεία της έρευνας για τη Novartis διαψεύδει τα όσα αναφέρονται.

Στη δήλωσή της η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει:

«Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιος καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο,τι έχω να πω  θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω  σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν  το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει  πλήρως τα όσα αναφέρονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την έρευνά μας  απτόητοι  στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του…» .

Ας σημειωθεί ότι η κυρία Τουλουπάκη έχει ήδη καλέσει να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι, συνολικά 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Νovartis με έδρα την Ελβετία και της Novartis Hellas, για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Για την ίδια υπόθεση αναμένεται  να ακολουθήσουν οι κλητεύσεις δεκάδων γιατρών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι οι αποδέκτες του "μαύρου χρήματος" που φέρεται να διακινήθηκε από στελέχη της Novartis κατά την περίοδο 2008-2012, προκειμένου να συνταγογραφούνται συγκεκριμένα σκευάσματα της φαρμακοβιομηχανίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά