Logo

Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 21χρονος δολοφόνος της Τοπαλούδη



 
 

Έγκλειστος και σε συνθήκες απομόνωσης στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ο 21χρονος οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο, πιθανότατα μετά από απόφαση της διεύθυνσης των φυλακών Γρεβενών, όπου κρατούνταν εδώ και περίπου δέκα μήνες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η μεταφορά του 21χρονου Ροδίτη στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία μετά την επιθετική συμπεριφορά που είχε επιδείξει, αλλά και τις απόπειρες αυτοτραυματισμού του. Η πλευρά του κατηγορουμένου φέρεται να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τον 21χρονο, ούτε και από τους γονείς του, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται να έχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις όσον αφορά τη νοσηλεία του παιδιού τους στην ψυχιατρική κλινική. Ωστόσο, όπως λέγεται, ο 21χρονος δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και έχει μόνο “φωτεινές διαλείψεις”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Τοπαλούδη δέχθηκε την περασμένη Τετάρτη το πρώτο επισκεπτήριο από τη μητέρα του. Από την άλλη πλευρά, μέλη της οικογένειας της Ελένης σχολιάζουν με πικρία: “Όταν σκότωνε την Ελένη μας, είχε σώας τα φρένας”.

Η μεταφορά του 21χρονου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελο Γκιουγκή. Τα ερωτήματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς - όπως σημειώνει ο κ. Γκιουγκής - ότι ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί πρόσφατα από ψυχίατρο, ο οποίος απεφάνθη ότι έχει “σώας τας φρένας”.

“Πριν από ένα πεντάμηνο είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τους δύο κατηγορουμένους. Ορίστηκε τότε ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι και οι δύο έχουν σώας τας φρένας και δεν έχουν πρόβλημα ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει. Πρέπει τα τρία αυτά ερωτήματα να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν από κάθε αρμόδια Αρχή”, τονίζει ο κ. Γκιουγκής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συμπληρώνει, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενώ τις χαρακτηρίζει ως... καμώματα της άλλης πλευράς. “Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να ειπωθεί είναι πως, όταν προέβησαν στις εγκληματικές πράξεις πέρυσι τον Νοέμβριο, είχαν απολύτως σώας τας φρένας και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως αναφέρει και το βούλευμα. Το ότι σήμερα - ακόμη και αν έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, γεγονός που δεν το δέχομαι και δεν το πιστεύω- δεν επηρεάζει καθόλου το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Ούτε το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη την τωρινή τους κατάσταση. Δεν έχει καμία συνέπεια στη δίκη. Είναι απλώς καμώματα”, αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη και θείος του θύματος.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει γνωστό το πότε θα ξεκινήσει η δίκη, ενώ η οικογένεια της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη έχει ζητήσει η εκδίκαση της υπόθεσης να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2019 από directNEWS.gr πηγή:Realnews


Τελευταία Δικαστικά