Logo

Τουλουπάκη κατά Αγγελή: Καθυστερούσε την έρευνα - Υπεξήγαγε στοιχεία από τη δικογραφία της Novartis



 
 

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με μία πολύωρη κατάθεση εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της Ιωάννη Αγγελή. 

Μεταξύ, άλλων τον κατηγόρησε για  υπεξαγωγή στοιχείων από τη δικογραφία της Novartis, που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και τα οποία δεν έχει ακόμα επιστρέψει και παράλληλα τον κατήγγειλε για παρεμβάσεις στο έργο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς καθώς και ότι καθυστερούσε την έρευνα για την υπόθεση της Novartis. 

Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών της κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των όσων καταγγέλλει με αναφορά της σε βάρος του κ. Αγγελή,  έγγραφες καταθέσεις γραμματέων.

Οι καταθέσεις αυτές περιγράφουν τι είχε συμβεί και  είχαν δοθεί σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών του κ. Αγγελή περί αντιδικονομικής συμπεριφοράς της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στην έρευνα της για το σκάνδαλο της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να καταθέσουν στον κ. Παππά, οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης.

Η κ. Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτοντας την Τρίτη στον κ. Παππά, επί τρεις ώρες, προσκόμισε σειρά στοιχείων προκειμένου να τεκμηριώσει τις καταγγελίες της σε βάρος του πρώην επόπτη της που επιχειρούσε, όπως υποστήριξε,  να καθυστερήσει με τις πράξεις του την εξέλιξη των ερευνών για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστήριξε, μεταξύ άλλων, 

Υπεξαγωγή εγγράφων 

Δύο φορές και σε διαφορετική χρονική στιγμή ο κ. Αγγελής υπεξήγαγε έγγραφα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε ώρες που η ίδια έλειπε από το γραφείο της.

Συγκεκριμένα, μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε σε στικάκι τα δεδομένα για τη NOVARTIS αλλά και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Πρόκειται για στοιχεία που περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν έχουν επιστραφεί ακόμα στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Σχετικές είναι οι έγγραφες καταθέσεις των γραμματέων, όπου περιγράφονται τα περιστατικά και μάλιστα πριν προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες ο Γιάννης Αγγελής.

Υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων 

Ο κ. Αγγελής υπεξήγαγε πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα του FBI για τη NOVARTIS τα οποία ναι μεν επέστρεψε πλην όμως δεν είναι γνωστό εάν κράτησε αντίγραφα.

Άρνηση παραλαβής στοιχείων από τους Αμερικανούς

Κατά την συνάντηση Ελλήνων εισαγγελέων με Αμερικανούς συναδέλφους τους και στελέχη του FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία.

Ειδικότερα, οι Αμερικανοί είχαν τη διάθεση να δώσουν στους Έλληνες εισαγγελείς συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου, από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, τον οποίο μάλιστα και κατονόμασαν.

Ωστόσο, ο κ. Αγγελής αρνήθηκε την ν παραλαβή των στοιχείων υποστηρίζοντας ότι αυτά θα έπρεπε να έρθουν στην κατοχή των ελληνικών δικαστών αρχών μόνο μέσω Eurojust.

Παρεμβάσεις στο έργο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

Ο κ. Αγγελής ως επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έκανε παρεμβάσεις στο έργο της. Συγκεκριμένα, κατά την κ. Τουλουπάκη, άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που έκαναν παράλληλη έρευνα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά