Logo

Φωτιά στο Μάτι: Εισαγγελικό αίτημα για ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη - ειδικό ανακριτή



 
 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Ιωάννης Μωραϊτάκης, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου, Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, ζητά τη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να αποφασνθεί περί του ορισμού εφέτη-ειδικού ανακριτή που θα χειριστεί τη διερεύνηση της δικογραφίας για την πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Στο έγγραφό, που υποβλήθηκε την Τετάρτη στον κ. Σταμαδιάνο, ο κ. Μωραϊτάκης επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένος ο ορισμός εφέτη-ειδικού ανακριτή και ενός ακόμη επίκουρου αυτού λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας τον περασμένο Μάρτιο, μετά την ολοκλήρωση της πολύμηνης έρευνάς της για τη φονική πυρκαγιά, είχε προχωρήσει στην άκσηση ποινικών διώξεων σε βαθμό πλημμελήματος κατά 20 προσώπων για: 

- Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και
- Σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Οι διώξεις στρέφονται, μεταξύ άλλων κατά του 65χρονου που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, του πρώην δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του πρώην δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς, του πρώην γ.γ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη αλλά και κατά στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής καθώς και κατά της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά