Logo

Πρώτη δικαστική νίκη για την οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές



 
 

Το Πρωτοδικείο Θήβας διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ του 54χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι την Κυριακή του Πάσχα τραυμάτισε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη Αλεξία, την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας. 

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι γονείς της ανήλικης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων στην απόφασή του ότι η  «περιουσιακή κατάσταση του 54χρονου είναι επισφαλής και ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του». 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στην δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι μετά το συμβάν ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεών του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος, ήτοι το περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα».

Η απόφαση, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο 54χρονος:

-θα μπορούσε να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του «παραμένοντας ωστόσο στην ευρύτερη οικογενειακή περιουσία».

-έχει ήδη κάνει προσπάθειες «να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του και ότι επιχειρήσει να αλλοιώσει και γενικά αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία». 

Με βάση τα παραπάνω συμπεραίνεται πως η κατάστασή του είναι επισφαλής, «με αποτέλεσμα να δημιουργείται ουσιώδης και αναπότρεπτος κίνδυνος για την ικανοποίηση της αξίωσης των αιτούντων».

Μάλιστα, το δικαστήριο επισημαίνει στην απόφασή του ότι  «μέχρι και σήμερα δεν έχει  προσφέρει κάποιο ποσό για την αντιμετώπιση των αναγκών της ανήλικης και της οικογένειάς της» παρά το γεγονός ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση» και προσθέτει πώς από την  ικανοποίηση των αξιώσεων των αιτούντων (των γονιών δηλαδή της Αλεξίας), «εξαρτάται η αντιμετώπιση των εξόδων νοσηλείας και αποκατάστασης της ανήλικης και εν τέλει η επιβίωσή της».

Υπενυθυμίζεται πως η μικρή Αλεξία μπορεί να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Αλεξίας, Ανδρέας Μήτσαινας, μιλώντας στην εκπομπή, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη που προσέτρεξε και πράγματι επιδίκασε ένα δικαίωμα της συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας ώστε να καθίσταται δυνατή η οποιαδήποτε είσπραξη  ποσού που έχει να κάνει με την αποκατάσταση της βλάβης που έχει υποστεί η μικρή Αλεξία. Θα δούμε ποιά θα είναι και η πρόθεση της οικογένειας. Πιστεύω ότι αυτοβούλως και οι ίδιοι θα προστρέξουν μετά από αυτή την απόφαση να δώσουν χρήματα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση, αλλά και την διατροφή των υπολοίπων μελών της οικογένειας και κατ' αυτόν τον τρόπο έτσι να υπάρχει  μία αμεσότητα ως προς την απολαβή αυτών των ευεργετημάτων που δίνει σε πρώτο στάδιο αυτή η απόφαση και σε δεύτερο στάδιο η αγωγή που προτιθέμεθα να καταθέσουμε εφόσον θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα κονδύλια τις επόμενες ημέρες».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες, ο 54χρονος μέσω του δικηγόρου του, είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λέγοντας πως «δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το οποίο έγινε. Δεν μπορώ...Προσεύχομαι κάθε μέρα να γίνει καλά αυτό το κοριτσάκι. Πώς θα ζήσω με αυτό το βάρος στη ζωή μου».

«Ο πατέρας μου είναι συγκλονισμένος. Δεν πάει ούτε μέχρι το μπαλκόνι. Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι. Θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε αυτό το παιδάκι» είχε προσθέσει η κόρη του κατηγορούμενου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά