Logo

Παραιτήθηκε η ανακρίτρια του "Noor 1"



 
 

Την παραίτησή της υπέβαλε η ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα, η οποία είχε αναλάβει εδώ και ένα χρόνο τη διερεύνηση της υπόθεσης του ναρκόπλοιου "Noor 1" στην οποία είναι κατηγορούμενοι ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μαρινάκης και τρεις συνεργάτες του.

Η κυρία Μάντακα με την ιδιότητα της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Πειραιά, είχε αναλάβει τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά από μετάθεση της προκατόχου της Ευαγγελίας Αλεξακίδου.

Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης της, την οποία είχε υποβάλει από τον περασμένο Μάιο, αλλά έγινε δεκτή τέσσερις μήνες αργότερα, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικοί και οικογενειακοί λόγοι φαίνεται ότι οδήγησαν την Κ. Μάντακα σε παραίτηση από το δικαστικό σώμα.

Πάντως, εδώ και ένα χρόνο επικρατεί "σκοτάδι" ως προς τη δικαστική έρευνα για τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Ευάγγελου Μαρινάκη, του δικηγόρου Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας συμφερόντων του Capital Νικόλαου Συντιχάκη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πλέον θα οριστεί άλλος ανακριτής, ο τρίτος κατά σειρά, που θα κληθεί να διερευνήσει την πολύκροτη υπόθεση.

Η παραίτηση της δικαστικής λειτουργού έγινε γνωστή μετά από σχετική απόφαση που εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Διαβάστε τι αναφέρει η σχετική απόφαση:

«Με προεδρικό διάταγμα της 22ας Αυγούστου 2019, που εκδόθηκε στην Αθήνα μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (κυρωτικός νόμος 1756/1988,Α'35), όπως ισχύει και το π.δ. 83/9-7-2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α' 121), γίνεται δεκτή η από 9-5-2019 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία της Προέδρου Πρωτοδικών Πειραιά Καλλιόπης-Ιωάννας Μάντακα του Εμμανουήλ και της Μαρίας.

Ο Υπουργός

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά