Logo

Στη Βουλή και η μήνυση Λοβέρδου κατά Παπαγγελόπουλου



 
 

Στο Εθνικό Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε σήμερα, Παρασκευή, η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, καταγγέλλοντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Λοβέρδος ειχε υποβάλει τη μήνυση την περασμένη Δευτέρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθορας της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος.

Ο πρώην υπουργός Υγείας κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της Εισαγγελέως κατά τη διερεύνηση της υπόθεση Novartis και κατηγορώντας την για κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 239 του Ποινικού Κώδικα.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή ως προς το σκέλος εκείνο που αναφέρει εμπλοκή-συμμετοχή στην υπόθεση της Novartis του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μάλιστα στη μήνυσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να αναφέρει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» που είχε χρησιμοποιήσει ο Αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής καταγγέλλοντας παρεμβάσεις πολιτικων στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, μέσω του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα και του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαβίβασαν στη Βουλή τη μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου μαζί με όλα τα πρόσθετα στοιχεία που έχει καταθέσει ο βουλευτής.

Η μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου θα συσχετιστεί με την δικογραφία που έχει ήδη διαβιβαστεί στην Βουλή για την ίδια υπόθεση προκειμένου διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων, με βάση τις καταθέσεις του αντεισαγγελέα Ι. Αγγελή, του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Στη Βουλή και δικογραφία για άρση της ασυλίας Λοβέρδου

Υπενθυμίζεται πως στη Βουλή έχουν, επίσης, διαβιβαστεί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη, τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν τον κ. Λοβέρδο, ζητώντας την άρση της ασυλίας του, καθώς από την έρευνά της υπόθεσης Novartis, φαίνεται να προέκυψαν ενδείξεις εις βάρος του για την τέλεση του κακουργήματος της παθητικής δωροληψίας πολιτικού προσώπου και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.

Αντίθετα, από τον φάκελο της δικογραφίας δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τον πρώην υπουργό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά