Logo

Στο εδώλιο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού στον οποίο χρωστούσε 300.000 ευρώ



 
 

Οι μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό, ζωντάνεψαν σήμερα, Παρασκευή, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου δικάζεται ο 52χρονος δολοφόνος.

Ένα ακριβώς χρόνο μετά τη δολοφονία έξω από το σπίτι του φαρμακοποιού στο Ψυχικό, το Σεπτέμβριο του 2018, η κόρη του θύματος δεν άντεξε και βλέποντας το δολοφόνο του πατέρα της, λιποθύμισε δύο φορές κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Τέρας, δολοφόνε, ψεύτη, κατέστρεψες μια οικογένεια...» του φώναζαν συγγενείς του άτυχου φαρμακοποιού, ενώ ο κατηγορούμενος το μόνο που κατάφερε να αρθρώσει ήταν μια λέξη: "συγνώμη", ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του.

Στην ακροαματική διαδικασία ο γιος του θύματος κατέθεσε πως η δολοφονία του πατέρα του ήταν προσχεδιασμένη, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να μην επιστρέψει το χρέος των 300.000 ευρώ που είχε προς τον πατέρα του. Ο μάρτυρας περιέγραψε ως ...καρκίνο για την οικογένεια του, τις οικονομικές διάφορες θύτη και θύματος.

«Είχαμε οκτώ χρόνια δικαστική διαμάχη και 13 δικαστήρια, τα έχει χάσει όλα». Μέχρι την τελευταία στιγμή ήξερε πώς να μεθοδεύει και να γλιτώνει από τις παρανομίες του. Ο φθόνος και η ζήλια τον έκαναν να σκοτώσουν τον πατέρα μου» κατέθεσε ο γιος του θύματος.

Αναφερόμενος στα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο μάρτυρας ανέφερε ότι είναι  «για να συγκινήσει το ακροατήριο», υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να αποπληρώσει το χρέος του προς τον πατέρα του.

Περιγράφοντας το σκηνικό της δολοφονίας, ο γιος του φαρμακοποιού, επεσήμανε ότι ο δράστης ήξερε πως στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο πατέρας του και στόχευσε με σκοπό να τον σκοτώσει. «Μετά τη δολοφονία και τέσσερις ημέρες πριν συλληφθεί, εμφανίστηκε και σε δικαστήριο που είχαν με τον πατέρα μου για να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», συμπλήρωσε.

Στην κατάθεση της η σύζυγος του θύματος ανέφερε: «Άκουσα τα "μπαμ". Δεν κατάλαβα στην αρχή ότι ήταν πυροβολισμοί. Βγήκαμε με την κόρη μου στο μπαλκόνι. Είδα τον άνδρα μου έξω από το αυτοκίνητο μέσα στα αίματα... Μέχρι να κατέβουμε κάτω νόμιζα ότι ήταν ένα φρικτό όνειρο αλλά δεν μπορούσα να ξυπνήσω».

Υποστήριξε δε πως αν είχε πάει μαζί με το σύζυγο της και η κόρη της, θα είχε σκοτωθεί και αυτή.  «Θα σκότωνε εκείνη την ημέρα όποιον ήταν στο αυτοκίνητο. Με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα ρίχνει τις δύο τυφλές. Ευτυχώς που δεν πήγε εκείνη την ημέρα και η κόρη μου με τον μπαμπά της όπως συνήθιζε, θα είχα χάσει και το παιδί μου. Πέσαμε εντελώς έξω με αυτό τον άνθρωπο, δεν φανταζόμουν τι ήταν ικανός να κάνει... Τραβάω το δικό μου Γολγοθά με τα παιδιά μου, το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτά τα λεφτά» κατέθεσε.

Εμφανώς συγκινημένη ήταν στην κατάθεση της η κόρη του θύματος, η οποια λιποθύμισε δύο φορές κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Με φίλησε ο μπαμπάς μου και είπε καλό διάβασμα και έφυγε. Μετά από λίγο ακούω κάτι κρότους, ήταν συνεχόμενοι, υπήρξε ένα κενό και ξανάρχισαν. Πετάχτηκα από το δωμάτιο. Πάω να βγω στο μπαλκόνι και κοιτάω κάτω το δρόμο και ήταν ο μπαμπάς έξω από το αυτοκίνητο γεμάτος με αίματα και δεν κουνιόταν. Ο δολοφόνος είχε πάρει μέχρι και ρούχα για να αλλάξει και στη συνέχεια έφυγε ψύχραιμος» κατέθεσε η κόρη του φαρμακοποιού.

Στη δίκη κατέθεσαν, επίσης, μάρτυρες από την γειτονιά που είδαν τον δράστη της δολοφονίας να αποχωρεί από τον τόπο του εγκλήματος, ψύχραιμος και με αργά βήματα.

Τί δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Πέτρος Πανταζής

Ο συνήγορος υπεράσπισης Πέτρος Πανταζής δήλωσε στο directNEWS.gr: «Ο εντολέας μου είναι συγκλονισμένος από την πράξη του. Εδώ και χρόνια, αντιμεώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικών διαταραχών που εντάθηκαν και έφτασαν στο τραγικό αποτέλεσμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ότι θα λάβει υπόψη της όλα τα ακλόνητα επιστημονικά δεδομένα των ψυχιατρικών πραγματογνωμοσινών και θα κρίνει χωρίς προκαταλήψεις και συναισθηματικές εντάσεις».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά