Logo

Ισόβια σε ληστή για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 52χρονου με νοητικά προβλήματα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών σε 38χρονο, τον οποίο καταδίκασε για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 52χρονου με νοητικά προβλήματα.

Το άγριο φονικό, που είχε κίνητρο τη ληστεία, διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2017 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου το θύμα ζούσε σε μονοκατοικία μαζί με την αδελφή του και τον συνταξιούχο πατέρα τους.

Την ενοχή του 38χρονου Έλληνα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή του: «Τον χτυπούσε χωρίς δισταγμό και οίκτο. Παρότι αιμορραγούσε τον εγκατέλειψε αβοήθητο».

Στο εδώλιο μαζί με τον 38χρονο κάθισαν η 40χρονη Ελληνίδα σύντροφός του και η 22χρονη κόρη της. 

Το δικαστήριο επέβαλε στις δύο γυναίκες ποινές κάθειρξης 10 ετών στην πρώτη και 8 ετών στη δεύτερη κρίνοντάς τις ένοχες για άμεση συνέργεια στις πράξεις του 38χρονου. Και στις δύο το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά. 

Ελεύθερη από το δικαστήριο μετά την καταδικαστική ετυμηγορία έφυγε μόνο η 22χρονη καθώς το δικαστήριο ανέστειλε την έκτιση της ποινής της μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Αντίθετα, στη φυλακή οδηγήθηκαν ο 38χρονος και η 40χρονη. 

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός 31 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν φίλος της 22χρονης, που παραμένει ασύλληπτος και έτσι θα δικαστεί εάν και εφόσον συλληφθεί 

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες γνώριζαν τον 79χρονο πατέρα του θύματος και ήξεραν για τα εισοδήματά του από συντάξεις και επιδόματα.

Όταν οι τέσσερις δράστες εισήλθαν στην μονοκατοικία ο 52χρονος εκτιμάται ότι προέβαλλε αντίσταση και προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις του δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα σε διάφορα σημεία τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Οι δράστες χτύπησαν και τον 79χρονο πατέρα, που χρειάστηκε να διακομιστεί με τραύματα σε νοσοκομείο. Όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που στο σπίτι βρισκόταν και η αδελφή του θύματος, επίσης με νοητικά προβλήματα, που προσποιείτο ότι κοιμόταν.

Οι ληστές, τελικά, αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν, περί τα 250 ευρώ, και εξαφανίστηκαν.

Η εμπλοκή των τεσσάρων ατόμων ταυτοποιήθηκε λίγους μήνες αργότερα από γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε μέσα στο σπίτι,

Κατά τις απολογίες τους οι δύο γυναίκες και ο 38χρονος δέχθηκαν ότι πήγαν να κλέψουν αλλά «υπέδειξαν» ως δράστη της ανθρωποκτονίας τον 31 ετών, Αλβανό, συγκατηγορούμενό τους που παραμένει ασύλληπτος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά