Logo

Τι κατέθεσε ο Στουρνάρας για τη Novartis - Καταθέτει τώρα η Ράικου



 
 

Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται  για τις τυχόν ευθύνες στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  κ. Στουρνάρας υπέβαλε υπόμνημα, ενώ στην κατάθεση του αναφέρθηκε και σε πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να έπαιξαν ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο κεντρικός τραπεζίτης κατέθεσε με αφορμή τη μήνυση που έχει υποβάλει σε βάρος δύο προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis.

Μάλιστα το όνομα του ήταν ένα από τα δέκα ονόματα πολιτικών που είχαν σταλεί στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή, για τις τυχόν ευθύνες του ως υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Μετά από αυτο, ο κ. Στουρνάρας είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στρεφόμενος εναντίον των προστατευόμενων δυο μαρτύρων, υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Με τη μήνυσή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ζητά την ποινική δίωξη των δυο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», υποστηρίζοντας ότι είναι ψευδείς οι καταθέσεις τους.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο κ. Στουρνάρας επέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους πως ό,τι είχε να πει το περιλαμβάνει στο υπόμνημα του.

Καταθέτει η Ράικου

Αυτήν την ώρα καταθέτει ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού καταθέτει η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου η οποία είχε παραιτηθεί από τη θέση της, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στην ερευνά της για την φαρμακοβιομηχανία. Μάλιστα μέσω κύκλων της είχε γίνει για πρώτη φορά αναφορά στον « Ρασπούτιν», τον οποίο στη συνέχεια κατήγγειλε ο επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Στη συνέχεια αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, καθώς έχουν βρεθεί στο στόχαστρο μηνυτηριών αναφορών που έχουν κατατεθεί από πολιτικούς, τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά