Logo

Στο εδώλιο η 20χρονη μάνα που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια



 
 

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της 20χρονης μητέρας που πέταξε το λίγων ωρών νεογέννητο βρέφος της σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Στο εδώλιο κάθεται μαζί με την μητέρα της για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το Φεβρουάριο του 2018, όταν το νεογνό βρέθηκε νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων, με χαρτοπετσέτες μέσα στο στοματάκι του.

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του γείτονα που άνοιξε τον κάδο απορριμμάτων και είδε το αποτρόπαιο θέαμα.

"Άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες. 'Ηταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια. Είναι τραγικό για μένα. Προσπαθω να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχες» κατέθεσε ο μάρτυρας. «Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι» συμπλήρωσε.

Ρακοσυλλέκτης που βρέθηκε στον μοιραίο κάδο κατέθεσε: «Είδα μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα. Νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα. Έφυγα δεν έδωσα σημασία. Πέταξα τη σακούλα κάτω και έκανε γδούπο καθως ξετυλιγόταν...».

Εργαζόμενος του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο όταν εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος, κατέθεσε στο δικαστήριο: «Πλησίασα τον κάδο είδα μέσα το βρέφος. Διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή. Ήταν παγωμένο και σε ακαμψία. Διάβασα μετά ότι είχε μια χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα η αν απλά το διάβασα μετά».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο γυναικών ζητούν τη μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για την μητέρα της. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε ως προς το αίτημα τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η 20χρονη κατηγορουμένη είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ η μητέρα της παραμένει προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.

Η δικη θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου με την κατάθεση της ψυχιάτρου που εξέτασε την κατηγορούμενη μετά την πράξη της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά