Logo

Σκάνδαλο Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου: Εισαγγελική πρόταση για την ενοχή των κατηγορουμένων για τα «θαλασσοδάνεια»



 
 

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων σε βαθμό κακουργήματος για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, πρότεινε, σήμερα, κατά τη δίωρη αγόρευσή της, η εισαγγελέας της Έδρας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τα αδικήματα της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού για ποσά άνω των 120.000 ευρώ. Πρότεινε, επίσης, και τη ενοχή του διευθυντή της τράπεζας και του ταμία, καθώς και των δύο δανειοληπτών, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί στα αδικήματα που βαρύνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο 2004-2005 - κατηγορούνται ότι με αποφάσεις τους συναίνεσαν σε «θαλασσοδάνεια» ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ και οι ίδιοι υποστήριξαν ότι «δεν ήξεραν»-, η εισαγγελέας αντέτεινε πως «θα έπρεπε να ξέρετε, αφού αναλάβατε τέτοια καθήκοντα».

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη τράπεζα χρεοκόπησε όταν ο έλεγχος κατέδειξε ότι από τα ταμεία της είχαν φύγει με τη μορφή δανεισμού ποσά άνω των 50.000.000 ευρώ, σε επιχειρηματίες, όταν το μετοχικό της κεφάλαιο ήταν μικρότερο από αυτό το ποσό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση “Μπεμπεδέλλη” που θεωρείται και η κορωνίδα του σκανδάλου, με τον συγκεκριμένο να λαμβάνει δάνεια και πιστώσεις μεσω τραπεζικών επιταγών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου άνω των 10.000.000 ευρώ, χωρίς καμία ουσιαστική εξασφάλιση και επιπλέον για επιχειρήσεις χωρίς καμία ιδιαίτερη οικονομική δραστηριότητα.

Ας σημειωθεί ότι η δίκη, που φτάνει στο τέλος της, ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο και αφορά στην πρώτη από τις υποθέσεις που σχετίζονται με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου. Ένα σχεδόν χρόνο μετά, δύο από τους 12 κατηγορουμένους δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-9-2019 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά