Logo

Κριστίν Λαγκάρντ: Η αστάθεια των χρηματαγορών «καμπανάκι» για διάχυση των κινδύνων στις οικονομίες



 
 

lagard 2-9-2015Την ταχύτητα διάχυσης του κινδύνου από μια οικονομία στην άλλη επισήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι η αστάθεια που παρατηρείται τελευταία στις παγκόσμιες χρηματαγορές αποτελεί «καμπανάκι» για την παγκόσμια οικονομία.  Η κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάσκεψη που...

διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, για το μέλλον της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, είπε ότι αυτό που φάνηκε τις τελευταίες εβδομάδες είναι «πόσο πολύ η Ασία βρίσκεται στον πυρήνα της παγκόσμιας οικονομίας και πόσο πολύ η αναταραχή σε μία αγορά στην Ασία μπορεί να διαχυθεί στον υπόλοιπο κόσμο».

Υπενθυμίζεται, ότι στα χρηματιστήρια παγκοσμίως και στα νομίσματα πολλών αναδυόμενων οικονομιών έχουν καταγραφεί μεγάλες διακυμάνσεις μετά την απόφαση που έλαβε η Κίνα τον περασμένο μήνα να υποτιμήσει το νόμισμά της.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ  ανέφερε πως η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους από την αναπροσαρμογή της Κίνας, την αργή ανάπτυξη της Ιαπωνίας, την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και την αβεβαιότητα όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Κατά την άποψή της, οι πολιτικές πρέπει να προσαρμόζονται σε κάθε χώρα, όμως κυρίως θα πρέπει να περιλαμβάνουν την ενίσχυση της άμυνας με μία συνετή δημοσιονομική πολιτική, τη χαλιναγώγηση της υπερβολικής πιστωτικής επέκτασης, την ευθυγράμμιση των συναλλαγματικών ισοτιμιών ώστε να απορροφούν τους κλυδωνισμούς, τη διατήρηση κατάλληλων αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος και την ενίσχυση της ρύθμισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις