Logo

Γιάνης Βαρουφάκης: Εξαιρετικός πολιτικός ο Αλέξης Τσίπρας - Ούτε αυτός πιστεύει το μνημόνιο [βίντεο]



 
 

varoufakhs 4-9-2015Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο CNBC στηλίτευσε την  πολιτική των μνημονίων που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και συνεχίζει να επιβάλλεται από τους δανειστές. Μάλιστα, χαρακτήρισε τα μνημόνια «αδιέξοδα» και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική...

σταθερότητα στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους ψηφοφόρους μου και να τους πω να στηρίξουν μία αποτυχημένη πολιτική».

Όπως είπε,  εξακολουθεί να θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα «προσωπικό φίλο» αλλά και «έναν εξαιρετικό πολιτικό», υπογραμμίζοντας πως ελπίζει η φιλία τους «να διατηρηθεί παρά τις πολιτικές διαφωνίες». «Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει σε ανθρώπινο επίπεδο», τόνισε.

«Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στο τρίτο μνημόνιο. Θεωρεί, όπως και το ΔΝΤ, ότι είναι αναξιόπιστο», ανέφερε, ενώ όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον εαυτό του και τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, παραδέχθηκε ότι «δεν είναι καλός πολιτικός», εξακολουθεί όμως να είναι υπερήφανος για τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δώσαμε στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους γιατί σηκώσαμε ανάστημα και είπαμε ότι δεν θέλουμε περισσότερα δάνεια, μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε για το plan B και την επιστροφή στη δραχμή, σημείωσε πως ούτε  η κυβέρνηση, ούτε ο ίδιος, σχεδίαζαν έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Αυτό δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Μπορούσαμε όμως να καταρτίσουμε ένα σχέδιο που θα έδινε μέσα στο ευρώ μία περίοδο "ανάσας" ρευστότητας στην οικονομία όταν θα αποφάσιζαν οι Ευρωπαίοι να μας κλείσουν τις τράπεζες. Και αυτό κάναμε», κατέληξε. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις