Logo

Συνεδριάζει το Euro Working Group



 
 

euroworking group 26-11-2015Με τη συμμετοχή του Γιώργου Χουλιαράκη συνεδριάζει την Πέμπτη το Euro Working Group, προκειμένου να καθοριστεί η λίστα με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων η ψήφιση των οποίων θα «ξεκλειδώσει» την υποδόση ύψους 1 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο πακέτο που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί...

έως τα μέσα Δεκεμβρίου ή τουλάχιστον πριν τα Χριστούγεννα, δεν θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τα φορολογικά των αγροτών και το νέο ασφαλιστικό.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το ασφαλιστικό προς το παρόν υπάρχει διχογνωμία στην κυβέρνηση καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι είναι καλύτερο να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο και να μην μετατεθεί στην πρώτη αξιολόγηση του Ιανουαρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι από το δεύτερο πακέτο θα απουσιάζουν η φορολόγηση τόσο των  αγροτών όσο και των ενοικίων καθώς και η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Παρόλα αυτά, η λίστα με τα προαπαιτούμενα του δεύτερου πακέτου περιλαμβάνει αρκετά  δύσκολα μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων,  τη δημιουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τον σταδιακό περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στην λιανική εγχώρια αγορά.

Αναλυτικότερα, η νέα λίστα προαπαιτουμένων περιλαμβάνει μέτρα όπως:

Ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Νέα και ανεξάρτητη Γραμματεία Εσόδων

Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων

Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για καύσιμα-ποτά

Μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις